Лідія Ізовітова та Валентин Гвоздій взяли участь у 4-му Міжнародному форумі адвокатів у Берліні | НААУ

Лідія Ізовітова та Валентин Гвоздій взяли участь у 4-му Міжнародному форумі адвокатів у Берліні

Різне
11:53 Пт 05.04.19 1773 Переглядів
Версія для друку

Голова НААУ РАУ Лідія Ізовітова та заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій взяли участь в 4-му міжнародному форумі адвокатів, який відбувається у Берліні 4 та 5 квітня.

Форум організовує Федеральна палата адвокатів Німеччини (BRAK) кожні два роки. 

Ця подія є надзвичайно важливим майданчиком для обговорення усього спектру питань розвитку адвокатської професії по всьому світу.

Центральною темою форуму 2019 року стала адвокатська таємниця – форум мав назву «Конфіденційність – занепокоєння юристів». Один з основних принципів адвокатської професії наразі стикається з численними викликами – від вимог правоохоронних органів у розслідуванні злочинів, заходів протидії тероризму до розвитку медіа та соцмереж. Учасники форуму обговорювали моделі адвокатської таємниці у різних країнах, способи збереження конфіденційних даних, отриманих адвокатами, та підвищення ефективності їхнього  захисту.

Головним спікером форуму виступив віце президент World Justice Project Марк Аграст (Mark D. Agrast), який розповів про світові тренди та загрози адвокатській таємниці. 

Три блоки дискусій були присвячені обов’язковості збереження адвокатської таємниці, зонам конфліктів, які загрожують адвокатській таємниці, та існуванню принципу конфіденційності у віртуальному просторі. Учасниками дискусійних панелей стали лідери адвокатур Німеччини, Нідерландів, Франції, Польщі, Словенії, Росії, Гонконгу, Туреччини, Тунісу, представники німецького великого бізнесу та структур Євросоюзу, зокрема, Європейське управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

У Берліні Лідія Ізовітова також провела ряд зустрічей з лідерами адвокатур Європи та світу, а також з Президентом IBA. В результаті досягнуто попередні домовленості провести спільні заходи для українських адвокатів в Україні та за кордоном.

 

Популярні новини

Навчання

Коучинг в адвокатурі: ноу-хау, яке допоможе професійному росту

Правила адвокатської етики визначають, що адвокат має постійно підвищувати свої професійні навички та знання. Одним із інструментів, який допоможе покращити продуктивність, ефективність та рівень стресостійкості, розвинути навички лідерства та досягти своїх кар'єрних цілей є коучинг.

14:23 Пн 20.05.24 1475

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 5987

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 6005

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 6946

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 7508

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 8623

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 10845

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 9047

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл