РАУ закликала парламент не приймати законопроект №9055 під впливом маніпуляцій | НААУ

РАУ закликала парламент не приймати законопроект №9055 під впливом маніпуляцій

Законодавство
14:22 Ср 21.11.18 1836 Переглядів
Версія для друку

Резолюція Ради адвокатів України

Рада адвокатів України закликала депутатів Верховної Ради не приймати законопроект №9055 “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” під впливом маніпуляцій думкою адвокатури.

Про це ідеться у резолюції РАУ, ухваленій 21 листопада 2018 року.

РАУ зауважує на спроби цензурувати критику законопроекту, який несе ризики втрати можливостей захисту прав громадян.

Як заслін справедливій критиці законопроекту №9055 з боку адвокатської спільноти всієї України 19.11. 2018 року до Верховної Ради Асоціацією правників України було подане відкрите звернення на підтримку законопроекту. Але треба зважити, що Асоціація правників України не представляє інтереси саме адвокатської спільноти нашої держави, а є представником працівників прокуратури, поліції, податків, митників, суддів, а також, зокрема, певної незначної частини адвокатів”, -ідеться у резолюції.

Виходячи з такого складу цієї організації, її лобістські зусилля виглядають логічними, адже законопроект містить положення про надання преференцій у доступі до адвокатської професії для прокурорів та судді без проходження 2-річного стажування. “Законопроектом на відкуп суду віддано притягнення адвокатів до відповідальності за зловживання процесуальними правами; на догоду правоохоронним органам знівельовано принцип конфіденційності в діяльності адвоката, а також спрощено процедуру заміни захисника за договором на адвоката з державної системи безоплатної правової допомоги. Юристи-держслужбовці, які складають ще одну значну групу членів АПУ, намагаються реалізувати  доступ до суду поза принципами, передбаченими нормами законодавства про адвокатську діяльність. Тому видається абсолютно зрозумілим, чому Асоціація правників лобіює цей законопроект. Він впроваджує амбітні плани більшості членів цієї організації — працівників правоохоронних органів та судів – посилити їхні професійні права за рахунок тиску на адвокатів”, - ідеться у резолюції.

З моменту внесення законопроекту до парламенту РАУ уже втретє звертає увагу народних депутатів до реальної перспективи втрати адвокатурою своєї незалежності, що прямо суперечать інтересам мільйонів українських громадян.

РЕЗОЛЮЦІЯ РАДИ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ ЩОДО НЕПРИЙНЯТНОСТІ ЗАКОНОПРОЕКТУ "ПРО АДВОКАТУРУ ТА АДВОКАТСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ" №9055

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 1021

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 1040

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 1634

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 1444

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 1501

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 2823

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 3412

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 3174

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл