Відкрито Кабінет історії адвокатури Івано-Франківщини | НААУ

Відкрито Кабінет історії адвокатури Івано-Франківщини

Різне
12:12 Пт 06.07.18 2188 Переглядів
Версія для друку

27 червня 2018 р. відбулося на базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося відкриття кабінету-музею історії адвокатури Івано-Франківщини.

Відкрили кабінет-музей проректор Вищої школи адвокатури керівник Центру досліджень адвокатури і права при Національній асоціації адвокатів України Ірина Василик, голова Ради адвокатів Івано-Франківської області Світлана Петрова та директор юридичного інституту Валентина Васильєва.

Ірина Василик презентувала навчальні стенди, які підготував Центр і Рада адвокатів Івано-Франківської області для кабінету, розповіла про основні віхи та напрямки досліджень історії адвокатури Івано-Франківщини, а також подарувала для бібліотеки інституту видання НААУ з історії адвокатури. У вступному слові доповідач зазначила, що Кабінет історії адвокатури Івано-Франківщини –це фактично кабінет-музей історії адвокатури Прикарпаття обласного значення, а також площадка для спілкування адвокатури та освітян і студентства, обміну досвідом і наставництва.

Голова Ради адвокатів Івано-Франківської області Світлана Петрова наголосила, що це вже третій проект НААУ, РАІФО та профільних навчальних закладів, успішно реалізований в Івано-Франківській області. Так на Івано-Франківщині вже відкрито навчальну аудиторію імені адвоката Миколи Лагодинського на юридичному факультеті Надвірнянського коледжу Національного транспортного університету, м. Надвірна та навчальну аудиторію імені адвоката Андрія Чайковського у Коломийському економіко-правовому коледжі Київського національного торговельно-економічного університету,

Крім того, між НААУ, Юридичним інститутом та Радою адвокатів Івано-Франківської області було підписано тристоронній меморандум про співробітництво.

Також з історії адвокатури Івано-Франківщини було проведено всеукраїнський круглий стіл, в якому взяли участь адвокати, викладачі та студенти юридичного й історичного факультетів Прикарпатського університету, краєзнавці Прикарпаття, представники Львівського національного університету ім. І. Франка. Учасниками дискусії виступили адвокати, викладачі, науковці, архівісти, музеєзнавці, аспіранти та студенти.

Доповіді учасників стосувалися початків адвокатської діяльності на Прикарпатті; особливості функціонування адвокатури у Східній Галичині в період Австро-Угорській імперії; аналізу діяльності адвокатів Станиславівщини в добу Першої світової війни та Української революції 1914 – 1923 рр.; професійної та громадсько-політичної діяльність адвокатів краю у міжвоєнний період, а також діяльності провідних адвокати Івано-Франківщини та їх внесок у національне відродження та державне будівництво.

Учасники круглого столу прийняли ухвалу, де зазначили про необхідність видання окремої книги з історії адвокатури Івано-Франківщини, розпочати організаційний процес щодо присвоєння Кийданецькій загальноосвітній школі імені адвоката Михайла Дорундяка, заснувати під егідою НААУ окрему серію репринтних видань.

 

Автор: Анастасія РИДАННИХ

 

 

 

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 194

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1376

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1667

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2910

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3016

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2137

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3141

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3475

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл