НААУ та Одеська юридична академія розвиватимуть спільні академічні та експертні проекти — меморандум | НААУ

НААУ та Одеська юридична академія розвиватимуть спільні академічні та експертні проекти — меморандум

Різне
11:49 Пт 07.04.17 2819 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів та Національний університет “Одеська юридична академія” уклали Меморандум про співробітництво.

Документ підписали під час урочистої церемонії Голова НААУ Лідія Ізовітова та президент Одеської юридичної академії Сергій Ківалов у Залі вченої Ради Університету.

Меморандум визначає цілі та напрямки співпраці, обмін інформацією і досвідом, здійснення наукової та практичної діяльності у сфері забезпечення верховенства права, розвитку адвокатури, захисту прав і свобод людини та громадянина на основі рівноправності, взаємної вигоди дотримання загальноприйнятих норм і принципів. НААУ та університет проводитимуть спільні заходи, проекти і програми з метою здійснення професійної підготовки фахівців у галузі права.

Експерти НААУ та науковці університету спільно розроблятимуть пропозиції щодо проектів законів та інших нормативно-правових актів, робочих навчальних та державних програм і планів дій, стратегій тощо, проводитимуть спільну дослідницьку та видавничу діяльність.

Меморандум передбачає впровадження в Університеті нормативних дисциплін з історії становлення та розвитку інституту адвокатури, відкриття тематичних кабінетів та аудиторій.

Окрім того, документ передбачає організацію навчальних, виробничих та переддипломних практик на базі рад адвокатів регіонів згідно з графіком навчального процесу та з дотриманням вимог чинного законодавства України.

Сюжет телеканалу "Репортер" про новий формат співпраці НААУ та одного з кращих юридичних університетів, де вже 17 років існує факультет адвокатури, можна переглянути за посиланням 

 

 

Популярні новини

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 590

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 687

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 1849

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 2236

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 3047

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 5795

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 3961

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 4993

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл