5 квітня відбулося засідання Комітету з міжнародних зв”язків | НААУ

5 квітня відбулося засідання Комітету з міжнародних зв”язків

Різне
9:13 Чт 06.04.17 1553 Переглядів
Версія для друку

Голова Комітету Іван Гречківський прокоментував основні результати міжнародних активностей за останній місяць. Ключовою подією березня стало проведення “English Law Day Forum in Kyiv”. Форум став спільним заходом правничого товариства Англії та Уельсу, Посольства Великої Британії в Україні, НААУ та Британсько-Української правничої асоціації.

За словами Івана Гречківського, Комітет ініціює подальше розширення міжнародної присутності НААУ для обміну досвідом організації адвокатського самоврядування та практики. Зокрема, профільний комітет вирішив запропонувати Раді адвокатів України розпочати процес вступу НААУ до Міжнародної спілки адвокатів (UIA). Організація має понад мільйон індивідуальних та колективних членів з 120 країн світу.

Також комітет пропонує внести зміни до Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України в частині взаємного академічних годин та/або залікових балів, отриманих на заходах, проведених та/або визнаних організацією-членом ССВЕ, яка є стороною Меморандуму ССВЕ “Про взаємне визнання транскордонного підвищення кваліфікації адвокатів”.

Комітет також вирішив посилити планування роботи представницвт НААУ за кордоном. Для напрацювання критеріїв оцінки та моніторингу діяльності цих структур буде створена робоча група. Також в ближчий час буде відкрито два нових представництва НААУ — в Ізраїлі (голова Олександр Гунченко) та в США, у Північній Кароліні (офіс очолить Андрій Самбур).

Комітет також направив привітання адвокатам Туреччини з професійним святом, яке відзначається 5 квітня.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 1530

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 1707

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 1704

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 4359

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 3036

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 3166

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3489

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6962

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл