Рішення РАУ про невизнання конференції Київської області підтримав би кожен адвокат-Олексій Кухар | НААУ

Рішення РАУ про невизнання конференції Київської області підтримав би кожен адвокат-Олексій Кухар

Різне
11:42 Чт 15.09.16 2115 Переглядів
Версія для друку

13 вересня Рада адвокатів України ухвалила роз"яснення, відповідно до якого конференція адвокатів Київської області, проведена 10 вересня не мала законного статусу.

Підставою для цього стало те, що для проведення конференції не було затверджено квоту представництва, порядок та регламент проведення Конференції рішенням Ради адвокатів України, як цього вимагає Закон. Доповідачем цього питання був заступник Голови НААУ, РАУ Олексій Кухар.

Іншим рішенням РАУ визнала неправомірною перевірку фінансово-господарської діяльності Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Київської області робочою групою, яку створила Конференція адвокатів Київської області ще у березні цього року.

"Також було роз'яснено, що виключне право на здійснення перевірки фінансово-господарської діяльності КДКА має ревізійна комісія адвокатів регіону та ВРКА. Передача їх функцій будь-яким іншим утворенням є неправомірною",  - пояснив Олексій Кухар. Він наголосив на тому, що при обговоренні цих питань позиція членів РАУ була єдиною, відтак, і голосування пройшло одноголосно.

У своєму коментарі заступник Голови НААУ, РАУ також наголосив на тому, що голова КДКА Київщини Галина Ковбасінська має беззаперечний авторитет і повагу серед адвокатів, а атака на неї має корисні мотиви.

"Голова КДКА Київської області - Ковбасінська Галина Василівна з 1978 року – в адвокатурі в Київській області, тривалий час працювала завідуючою Першою обласною юридичною консультацією Київської області. З 1987 р. голова Президії колегії, у 1993 р. очолила Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області, стояла біля витоків створення Першого Союзу адвокатів України. Заслужений юрист України, удостоєна ордена Княгині Ольги III ступеня, медалі Союзу адвокатів України "За заслуги в розвитку адвокатури України", Видатний адвокат України. Здавалося би, для кожного адвоката мало б бути за честь працювати разом з Легендою української адвокатури. Дійсно, Галина Василівна була оточена пошаною, дружнім відношенням коли очолювала органи адвокатського самоврядування, в ті складні часи, коли вони страждали від безгрошів'я 

Але які «церемонії» можуть бути, коли бюджет органів адвокатського самоврядування області став обчислюватися мільйонами, та ще й 400 чоловік в черзі на здавання іспитів, а сума за стажування – 23 тис. грн з чоловіка!", - іронізує Олексій Кухар.

Нагадуючи про події, які передували рішенню РАУ, він вказав на створення робочої групи Конференцією адвокатів Київської області у березні 2016 року. Він наголошує, що предмет перевірки, як і її формат, був некоректним. Йшлося про питання приватизації приміщення КДКА області в 2006 та в 2010 роках та відповідність орендної плати, яку КДКА платить за це приміщення, та послуг охорони.

"(Для ініціаторів) не важливо, що КДКА зразка 2006 - 2010 років не являлась органом адвокатського самоврядування (створювалась Київською обласною радою народних депутатів, в неї входили, окрім адвокатів, судді, представники управління юстиції, державної адміністрації), і за визначенням не могла будь-що приватизовувати; не важливо, що головою КДК в 2010 році був … нинішній голова Ради адвокатів області Бойко П.А.; не важливо, що кошторис, в т.ч. суму витрат на оренду приміщення КДКА, на охорону, кожен рік затверджувався тою ж таки Конференцією адвокатів області. Вердикт так званої «робоюї групи» наперед передбачуваний: винна, винна, винна" - обурюється заступник Голови НААУ, РАУ.

Власне конференцію адвокатів регіону 10 вересня, Олексій Кухар назвав "дуже специфічною за своїм порядком проведення та допуску делегатів". Саме на цій конференції було затверджено висновок спецперевірки та вирішено достроково відкликати Голову КДКА Галину Ковбасінську.

"Не відреагувати Раді адвокатів України на ці події – означало б не тільки дати спаплюжити людину, яка є живим носієм історії та кращих традицій української адвокатури і достойну найвищої поваги, це означало б змиритися з падінням морально-етичних норм в нашому самоврядуванні «нижче плінтуса» та з беззаконністю",- акцентує Олексій Кухар.

"Думаю, будь-хто із адекватних адвокатів на місці членів РАУ проголосував би за прийняті рішення",- наголосив заступник Голови НААУ, РАУ

Популярні новини

Дискусія

Велика приватизація: сподівання на повне розблокування процесу

Попри вкрай складну економічну ситуацію, спричинену війною, Україна вимагає дієвих підходів до відновлення економіки. І приватизація є одним із ключових джерел наповнення бюджету та перетворення неефективних державних активів на дієздатні підприємства, що створюють робочі місця та забезпечують податкові надходження.

16:38 Пт 30.08.24 1451

Cудова практика

Обчислення вислуги років за участь в операціях Миротворчих Сил:…

Час служби у складі Миротворчих Сил ООН військовослужбовцям Збройних Сил України зараховується до вислуги років для призначення пенсій на пільгових умовах: один місяць служби за три місяці.

14:28 Пт 30.08.24 1614

Підтримка

Родина загиблого на війні бійця отримала допомогу від Опікунської…

Опікунська рада НААУ підтримала родину загиблого на війні бійця, а також надала матеріальну допомогу двом пораненим воїнам та адвокату, який втратив майно через ворожі обстріли.

12:36 Пт 30.08.24 1756

Законодавство

Зміни до КПК про безальтернативне тримання під вартою суперечать…

Безальтернативне тримання під вартою для підозрюваних у правопорушеннях проти власності, у сфері господарської та службової діяльності суперечить положенням Конституції України, рішенням Конституційного Суду, а також практиці Європейського Суду з прав людини.

11:04 Чт 29.08.24 3377

Гарантії діяльності

Обшук у адвоката і гарантії діяльності: 8 висновків АП ВАКС, які…

Адвокати, як і судді, наділені окремими елементами імунітету спеціального суб’єкта у кримінальному провадженні проти них. Тож підхід, установлений щодо суддів варто застосовувати за аналогією щодо гарантій адвокатської діяльності.

10:12 Ср 28.08.24 5794

Cудова практика

Зниклий безвісти військовий: як визнати загиблим (судова практика)

В умовах війни буває так, що всі обставини свідчать про загибель військовослужбовця, але немає тіла або його неможливо ідентифікувати. В таких випадках отримати лікарський документ про смерть не вийде. Особа визнається безвісти зниклою, а родичі не можуть отримати всіх належних сум.

16:07 Вт 27.08.24 6185

Гарантії діяльності

Захисту достойні всі, адвокатура виконує цю вимогу Конституції

Формування у суспільстві думки, що адвокати якось неправильно обирають собі клієнтів, бо деякі люди не варті захисту, - дуже небезпечне явище для держави. У майбутньому це може бути використано нашими ворогами проти України.

12:58 Вт 27.08.24 5304

Привітання

Привітання з Днем незалежності України!

Шановні колеги, друзі та партнери!

8:57 Сб 24.08.24 34545

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл