В.Гвоздій розповів фінським колегам про досвід діяльності адвокатури під час війни | НААУ

В.Гвоздій розповів фінським колегам про досвід діяльності адвокатури під час війни

Війна
20:16 Пт 11.10.24 348 Переглядів
Версія для друку

Фінляндія, яка має близько 1300 км сухопутного кордону з Росією, у квітні 2023 року вступила до НАТО. Втім межування з агресивним сусідом очевидно залишає актуальними ризики конфлікту і навіть війни. Тому фінські адвокати цікавляться досвідом українських колег з організації роботи в умовах воєнного стану.

10 жовтня заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій провів для представників органів адвокатського самоврядування Фінляндії вебінар, під час якого розповів про виклики, з якими зіткнулася Україна з початку війни та після повномасштабного вторгнення, а також презентував основні кроки, які здійснила Національна асоціація адвокатів України, аби налагодити нормальну роботу інституту адвокатури в нових умовах.

В.Гвоздій наголосив на важливості співпраці з міжнародними та іноземними професійними товариствами, допомоги з їх боку, в тому числі фінансової, а також підтримки тих адвокатів (в основному адвокаток), які з сімʼями виїхали за кордон та інтегрувалися у професійне середовище країн Європи.

Крім організаційних заходів, спрямованих на забезпечення сталої діяльності, заступник голови НААУ, РАУ відзначив особливу роль цифровізації якомога більшої кількості робочих процесів. Зокрема, він розповів про можливості української системи «Електронний суд», що забезпечує обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу, а також дистанційну участь у судових засіданнях. Таким чином, попри війну ми продовжуємо дотримувати гарантії доступу до правосуддя, захисту і надання професійної правничої допомоги, - відзначив В.Гвоздій.

Крім цього, він розповів про особливості функціонування Єдиного реєстру адвокатів України, ведення якого забезпечує РАУ в частині захисту персональних даних адвокатів, створення умов для належної реалізації ними прав та дотримання гарантій адвокатської діяльності.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Війна

В.Гвоздій розповів фінським колегам про досвід діяльності…

Фінляндія, яка має близько 1300 км сухопутного кордону з Росією, у квітні 2023 року вступила до НАТО. Втім межування з агресивним сусідом очевидно залишає актуальними ризики конфлікту і навіть війни. Тому фінські адвокати цікавляться досвідом українських колег з організації роботи в умовах воєнного стану.

20:16 Пт 11.10.24 349

Доступ до професії

Освітянам і студентам розповіли про становлення та традиції…

Науково-методичний Центр досліджень адвокатури і права НААУ розпочав співпрацю з Національною академією педагогічних наук України. Першим спільним заходом двох інституцій став вебінар для викладачів та студентів.

11:26 Пт 11.10.24 912

Самоврядування

Як має діяти КДКА, якщо суд скасував її рішення у дисциплінарній…

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури регіону продовжує розглядати дисциплінарну скаргу після скасування судом рішення КДКА по суті дисциплінарної справи, якщо рішення про порушення дисциплінарної справи стосовно адвоката є діючим.

14:56 Чт 10.10.24 2163

Дискусія

Інструменти розшуку активів у цифрову епоху обговорили експерти

Іноді фото улюбленого собаки, розміщене у соцмережі, може дати зачіпку для виявлення прихованих активів недобросовісного боржника. А для ефективного стягнення необхідний доступ до відповідних реєстрів та баз даних країн ЄС.

12:09 Чт 10.10.24 2131

Cудова практика

За подачу однотипних заяв суд може накласти штраф – нагадали у ГСК

Синхронна подача однотипних заяв як однією особою, так і від імені різних осіб, можуть визнаватися зловживанням процесуальними правами, із притягненням винних осіб до відповідальності у вигляді штрафу.

18:17 Ср 09.10.24 3091

За кордоном

Як українському адвокату почати практику у Чехії

Аби почати практикувати міжнародне право та право рідної країни у Чеській Республіці, українському адвокату необхідно набути статус іноземного адвоката в цій країні і потрапити до реєстру Асоціації адвокатів Чехії.

13:32 Ср 09.10.24 2872

Війна

Захист прав осіб з інвалідністю під час мобілізації: адвокати…

Мобілізація осіб з інвалідністю проти їх волі та з порушенням установленого порядку звісно неприпустима. І хоча подальше звернення до суду забезпечує поновлення прав, утім це завжди зайві витрати часу, додатковий стрес та моральна шкода.

12:23 Ср 09.10.24 2909

Дискусія

Чому українці побоюються штучного інтелекту пояснив експерт…

Попри швидкоплинність процесу розповсюдження штучного інтелекту в світі, в Україні більшість людей побоюються використовувати новітні технології на практиці. Це пов’язано необізнаністю та відсутністю правового регулювання використання ШІ.

11:36 Ср 09.10.24 1816

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл