Уточнено способи автентифікації в електронному кабінеті ЄСІТС | НААУ

Уточнено способи автентифікації в електронному кабінеті ЄСІТС

Гарантії діяльності
11:46 Пт 08.03.24 9083 Переглядів
Версія для друку

Доступ до електронного кабінету Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи передбачає обов’язкову автентифікацію користувачів, якими є й адвокати. Вища рада правосуддя уточнила способи автентифікації.

Відповідні зміни внесено до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням ВРП від 17.08.2021 № 1845/0/15-21, повідомляє портал «Судова влада України».

Згідно з п. 13 Положення, для автентифікації в Електронному кабінеті користувач використовує чинний сертифікат відкритого ключа та особистий ключ кваліфікованого електронного підпису, що зберігається на захищеному носії особистих ключів або на звичайному носії інформації, або інтегровану систему електронної ідентифікації (id.gov.ua).

Положення доповнено пунктом 13-1, відповідно до якого автентифікація користувача в Електронному кабінеті здійснюється будь-яким із наступних способів:

1) засобами електронної ідентифікації, які визначені законодавством;

2) через систему BankID Національного банку або аналогічні системи авторизованих установ;

3) через інтегровану систем електронної ідентифікації (id.gov.ua).

З метою врегулювання технічних та організаційних питань Положення також доповнено новим розділом «V. Електронна інформаційна взаємодія ЄСІТС з іншими електронними інформаційними ресурсами».

Нагадаємо, ЄСІТС забезпечує можливість автоматизованої взаємодії з іншими автоматизованими, інформаційними, інформаційно-телекомунікаційними системами, в тому числі Національної асоціації адвокатів України.

Згідно із змінами, така взаємодія здійснюватиметься у порядку, що буде визначений Державною судовою адміністрацією України та держателем відповідного електронного інформаційного ресурсу. Тож взаємодія з інформаційними ресурсами недержавних суб’єктів здійснюватиметься інформаційно-телекомунікаційними засобами в електронній формі у порядку, визначеному спільним актом адміністратора та відповідного суб’єкта.

При автоматизованому обміні інформацією суб’єкти електронної взаємодії впроваджують організаційно-технічні заходи, які забезпечують захист інформації, що передається, з урахуванням ступеня обмеження доступу до неї та відповідно до законодавства у сфері захисту інформації.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 899

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 868

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 922

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 864

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 2364

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 2592

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 2522

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникають з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 5249

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл