Можливості і гарантії для інвесторів під час воєнного стану прокоментував адвокат | НААУ

Можливості і гарантії для інвесторів під час воєнного стану прокоментував адвокат

Дискусія
11:23 Вт 20.02.24 3384 Переглядів
Версія для друку

Через воєнний стан в Україні приватизація великих підприємств фактично заблокована. Натомість так звана мала приватизація існує і навіть потихеньку розвивається.

Таку думку в ефірі Українського радіо висловив голова Комітету НААУ з питань інвестиційної діяльності та приватизації Андрій Шабельніков.

Він розповів про ризики та гарантії приватизації під час воєнного стану.

Адвокат переконаний, що зміни, які були внесені до законодавства після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, дозволяють проводити приватизацію підприємств, в тому числі і у прифронтових зонах, зокрема, на Сумщині та Чернігівщині.

«Кожен інвестор рахує гроші і будь-яка криза, будь-яка історія із деструктивними процесами в економіці, дають додаткові можливості. Не забуваємо про те, що ринкова вартість цих об’єктів падає, вони стають надзвичайно привабливими і ринок розподіляється. Ми розуміємо, що ворог витискається з цього ринку або сам іде з нього. І тут якраз шалені можливості для заробітку, у тому числі для іноземних інвесторів», - зазначив А.Шабельніков.

Водночас, така приватизація несе величезні ризики для інвесторів. І гарантувати виплату збитків, на думку адвоката, має держава.

«Ризики можуть бути застраховані, і такі проекти вже є в іноземних банках, тому, в принципі, інвестор мало чим ризикує. Він розуміє, що отримає компенсацію в разі того, наприклад, якщо його об’єкт буде розбомблений. І такі самий продукт формує і наша держава. У нас має бути вироблений Кабінетом Міністрів України механізм такої установи, яка буде страхувати ці ризики. І це надзвичайно добрий сигнал для іноземного і нашого бізнесу в тому числі», - вважає голова Комітету НААУ.

Адвокат повідомив, що на сьогодні вже почалася робота зі створення відповідного агентства, яке дозволить надати права інвесторам реалізувати свої проекти.

«Коли держава створить відповідне агентство, потрібно буде й іноземні банки залучати. Зараз можна через іноземні інститути це робити. Створена буде така установа, тому бізнес зможе гарантувати собі відшкодування. І ми маємо чітко розуміти меседж від держави: ситуація змінюється, держава сприяє саме малій приватизації, тому що всі розуміють, що багато об’єктів заблоковано», - підсумував А.Шабельніков.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1478

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2770

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4186

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4440

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5884

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13680

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл