Як подаватися у рейтинги: поради юристам з підготовки анкет | НААУ

Як подаватися у рейтинги: поради юристам з підготовки анкет

Навчання
10:00 Пт 22.12.23 8714 Переглядів
Версія для друку

У роботі юристів рейтинги, як один із маркетингових інструментів, посідають досить важливе місце. На них орієнтуються клієнти під час вибору радника, а наявність адвоката серед топів певної галузі права не тільки тішить, але й дає йому підстави для збільшення гонорарів.

У Національній асоціації адвокатів України провели вебінар на тему «Акселератор визнання: розширення можливостей молодих юристів у рейтингах». Захід організував Молодіжний комітет НААУ - UNBA NextGen спільно з European Young Bar Association.

Голова Молодіжного комітету Сергій Барбашин, який виступив модератором, поділився власним досвідом подання заявок до спеціалізованих рейтингів.

Він порадив дотримувати терміни подання заявок, встановлені організаторами, для чого визначати внутрішні проміжні строки збору та узагальнення даних, написання чернетки та подання анкети. Не зайвим буде сформувати список потенційних юридичних партнерів, а також завчасно повідомити своїх клієнтів про можливе опитування.

Також С. Барбашин зауважив, що рейтинги можуть бути елементом розвитку бренду, але не повинні ставати головною метою роботи.

Клієнти та юристи згодні, що юридичні рейтинги впливають на те, яку винагороду отримують консультанти. На цьому наголосила керівник практики Chambers and Partners у Європі Магдалена Паркітна.

Вона послалася на опитування 2023 року, проведеного консалтинговою компанією, згідно з яким 89 % покупців юридичних послуг вважають, що фірми з найкращими напрямами практики та юристи-лідери практик мають більші шанси співпраці. А 97% юридичних фірм заявили, що рейтинг підвищує можливість отримати більше роботи або встановлювати більшу плату за свої послуги.

Редактор «Legal 500 Canada» Майк Де Лука звернув увагу на важливість відображення в анкеті, що подається, актуальної інформації стосовно діяльності протягом останніх 12 місяців. Також він рекомендує вказувати вартість наданих послуг, коли це можливо, а виконану роботу описувати конкретно і стисло. Загальне і розлоге подання інформації не матиме користі.

Під час побудови власного бренду важливо усвідомлювати те, яким вас сьогодні бачать люди, а також яким ви хочете бути в їхніх очах. Таке порівняння радить робити партнер Strevas Дорон Девідсон-Відавскі. І, аби досягти мети, він рекомендує визначити свою «суперсилу» - те, що ви робите краще за інших, які позитивні відгуки ви отримуєте,  та що ви вважаєте своїми головними цінностями. Саме це допоможе побудувати відносини з клієнтами.

Також учасникам вебінару озвучили поради від World Trademark Review з подання інформації:

  • не використовувати занадто багато маркетингових виразів. Варто спростити та підсумувати свою діяльність. Використовувати факти, цифри та статистику;
  • анкета має демонструвати досвід у різноманітних галузях, різні види робіт, команду з багатьма можливостями і релевантними знаннями;
  • варто вказувати різних учасників команди: як молодих партнерів, так і більш досвідчених співробітників;
  • думати про свою стратегію та завчасно готувати рекомендації та партнерів, яких будете вказувати.

Також під час вебінару учасники обговорювали стратегії побудови успішної кар'єри в юридичній галузі, як молодим юристам планувати та розвивати свою кар'єру, щоб отримати визнання та позиції в рейтингах, як інструменти (особистий бренд, професійні мережі, публікації), можуть допомогти молодим юристам привертати увагу і підвищувати свій статус, як співпраця з іншими професіоналами галузі може збільшити можливості для зростання та визнання, які на шляху визнання виникають перешкоди і як їх долати.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1493

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2785

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4201

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4455

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5898

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13680

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл