Змінено правила внесення до ЄРАУ інформації про нового адвоката | НААУ

Змінено правила внесення до ЄРАУ інформації про нового адвоката

ЄРАУ
16:05 Вт 20.06.23 5461 Переглядів
Версія для друку

Адвокат, який отримав свідоцтво та склав присягу, повинен у цей же день подати заяву про внесення відомостей до ЄРАУ та сплатити щорічний внесок. Для тих, хто не визначився з робочим місцем, встановлено особливу процедуру.

Відповідні зміни до п. 3.2 Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України внесено рішенням РАУ №64. Документ оприлюднено на сайті НААУ.

Згідно з оновленими правилами, для внесення відомостей до ЄРАУ адвокат в день отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складання присяги зобов’язаний подати до ради адвокатів регіону, яка видала йому свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, заяву про внесення відомостей про нього до ЄРАУ та сплатити щорічний внесок адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

До заяви мають бути додані копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, копія свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту та документ, що підтверджує адресу робочого місця.

Якщо на момент подання заяви про внесення відомостей до ЄРАУ адвокат не визначився з адресою робочого місця, або має намір здійснювати адвокатську діяльність в іншій області, то відомості про адресу робочого місця до ЄРАУ не вносяться. У цьому випадку адвокат протягом трьох днів зобов’язаний внести зміни до відомостей про себе в ЄРАУ, надавши документально підтверджену інформацію до ради адвокатів регіону, яка видала йому свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, або звернутися з заявою про видачу трансферного витягу.

У разі неподання заяви про внесення відомостей до ЄРАУ у визначений строк, рада адвокатів регіону протягом трьох робочих днів з дня прийняття присяги адвокатом та видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, вносить відомості до Єдиного реєстру адвокатів України стосовно такого адвоката за наявною в раді інформацією, окрім відомостей щодо адреси його робочого місця.

Популярні новини

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 332

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 5381

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 6593

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 6590

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3573

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3334

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2266

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3331

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл