Помічники адвокатів у ЄРАУ: уточнено процедуру внесення відомостей | НААУ

Помічники адвокатів у ЄРАУ: уточнено процедуру внесення відомостей

ЄРАУ
14:35 Пн 19.06.23 3504 Переглядів
Версія для друку

За законом адвокат може мати помічників. Вони працюють на підставі трудового договору і виконують доручення у справах. Відомості про помічників вносяться до Єдиного реєстру адвокатів України. Деякі уточнення щодо порядку наповнення ЄРАУ в частині помічників внесла Рада адвокатів України під час останнього засідання в Ужгороді.

Так, рішенням №33 закріплено можливість під час дії воєнного стану додатково підтверджувати факт внесення даних про помічника адвоката до Єдиного реєстру адвокатів України довідкою, виданою адміністратором бази даних ЄРАУ другого рівня на запит голови ради адвокатів регіону.

Також, помічнику адвоката надали можливість самостійно звертатись до ради адвокатів регіону із заявою про виключення його даних із профайла адвоката в ЄРАУ.

Відповідне доповнення внесене рішенням РАУ №34 до п. 3.19 розділу 3 Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України: «У зв’язку з припиненням трудових відносин між адвокатом та помічником адвоката, до ради адвокатів регіону із заявою про виключення даних про помічника адвоката з профайла адвоката в ЄРАУ, крім адвоката у якого цей помічник внесений у профайл, має право звернутись особисто помічник адвоката, долучивши до такої заяви належним чином завірені документи, які підтверджують припинення трудових відносин (копію наказу про звільнення помічника адвоката, копію трудової книжки із записом про звільнення помічника адвоката)».

Крім цього, відтепер помічник адвоката повинен у разі зміни особистих персональних даних (прізвища, ім’я та по-батькові), подавати протягом трьох днів заяву до ради адвокатів регіону про внесення змін до відомостей до ЄРАУ та видачу нового посвідчення помічника адвоката. Такі зміни внесені до Положення про помічника адвоката рішенням РАУ №35.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1460

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2751

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4167

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4421

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5865

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13676

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл