Українські адвокати отримують неоціненну підтримку у Шотландії | НААУ

Українські адвокати отримують неоціненну підтримку у Шотландії

За кордоном
10:05 Чт 19.01.23 2557 Переглядів
Версія для друку

13 січня на запрошення Faculty of Advocates (Саморегулівна організація адвокатів Шотландії) та Law Society of Scotland (Юридичне товариство Шотландії) у приміщенні Адвокатської бібліотеки Верховного суду Шотландії відбувся прийом на честь українських адвокатів.

Українських колег вітали сер Девід Едвард (королівський радник, екссуддя Верховного суду Шотландії та Європейського суду), Родді Данлоп (королівський радник, декан факультету адвокатури), Шейла Вебстер (віце-президент Юридичного товариства Шотландії), Роб Маррс (голова освітніх програм Юридичного товариства Шотландії), представники університетів Шотландії та Уряду.

Родді Данлоп у своєму виступі підтримав українських колег у цей надважкий час у їхній боротьбі за свободу країни та незалежність адвокатської професії, висловився про продовження співпраці та допомоги українським колегам.

«Колегіальність була і завжди буде гаслом для адвокатури», – сказав він, і тепер це поширюється на українську юридичну спільноту в Шотландії. Він додав, що продовження сильної адвокатської професії як «оплоту українців» має фундаментальне значення для майбутнього цієї країни. Адвокатський інститут разом з асоціаціями адвокатів усього світу однозначно засудив вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Відтоді шотландська юридична спільнота різними способами активізувала підтримку українських адвокатів, які приїхали до Шотландії.

Представник НААУ в Шотландії Олександр Черних подякував урядам Великої Британії, Шотландії, юридичній спільноті за підтримку України та наших громадян і передав офіційні нагороди НААУ від Голови НААУ Лідії Ізовітової.

Захід було присвячено підбиттю перших підсумків співпраці професійних спільнот двох країн, що вже втілено в постійних заходах з вивчення британського законодавства, надання українським адвокатам безкоштовних курсів юридичної англійської, можливості стажування “pro-bono” у шотландських адвокатів у судових процесах (“part time-shadow”). Наступним етапом визначено створення адаптаційного курсу з університетами та провідними юридичними фірмами для можливості працевлаштування, розширення програми обміну досвідом вже із залученням наукових центрів університетів Шотландії, запрошення українських адвокатів на наукові конференції у Шотландії, залучення шотландських колег до аналізу законопроєктів, що розглядаються комітетами НААУ.

Щира підтримка України від юридичної спільноти Шотландії, висока честь, надана українським колегам бути запрошеними саме в Адвокатську бібліотеку, приміщення якої з 1682 року використовується лише адвокатами Шотландії як депозитарій та приміщення Faculty of Advocates, свідчить про плідну співпрацю між адвокатськими організаціями та неоціненну підтримку українців у Шотландії.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 1220

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 2365

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2637

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3257

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3120

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2154

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3151

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3478

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл