2 лютого відбудеться презентація методичних рекомендацій "Спадкові спори у разі смерті одного з подружжя: як захистити інтереси клієнта?" | НААУ

2 лютого відбудеться презентація методичних рекомендацій "Спадкові спори у разі смерті одного з подружжя: як захистити інтереси клієнта?"

Анонс
16:49 Вт 17.01.23 1709 Переглядів
Версія для друку

НААУ за ініціативою Комітету з сімейного права та Комітету з цивільного права та процесу спільно з Вищою школою адвокатури організовує презентацію методичних рекомендацій "Спадкові спори у разі смерті одного з подружжя: як захистити інтереси клієнта?".

Дата і час проведення: 2 лютого 2023 року, 14:00 - 17:00.

Актуальність: шлюбно-сімейні відносини та відносини приватної власності тісно взаємопов’язані з інститутом спадкування майна. Після смерті одного з подружжя в іншого з подружжя з’являється необхідність в отриманні кваліфікованої та фахової правової допомоги щодо оформлення своєї частки в спільному майні подружжя. Так, покоління змінюються, а проблеми спадкування подружнього майна залишаються актуальними. Питання регулювання спадкових відносин подружжя вимагає особливої уваги та комплексного підходу.  Адже чинне цивільне законодавство та судова практика, що склалася в результаті вирішення спадкових спорів із цих питань, визначають широкий спектр стратегій дій адвоката або представника щодо знаходження оптимального та найбільш раціонального вирішення проблеми клієнта.

3 січня у НААУ опубліковано методичні рекомендації "Спадкові спори у разі смерті одного з подружжя: як захистити інтереси клієнта?", які підготовлені Комітетом з сімейного права НААУ та Секцією спадкового права Комітету з цивільного права та процесу НААУ. Автори посібника на презентації розкриють особливості ведення такої категорії справ, а також взаємодії адвоката з нотаріусом.

Формат заходу - онлайн (Zoom, Facebook НААУ, YouTube ВША).

Питання для обговорення

1. Настання смерті одного з подружжя: перша консультація адвоката.

2. Особливості спадкування частки померлого подружжя у спільному майні іншими спадкоємцями.

3. Типові проблеми при укладенні та виконанні спадкових договорів.

4. Якщо клієнт успадкував борги?

5. Спадкування корпоративних прав: як забрати своє?

6. Спадкові права дитини: найпоширеніші питання та спростування хибних уявлень, що виникають у практиці.

Доповідачі: адвокати, члени комітетів НААУ - Олексій Мотилюк, Тетяна Жидачек, Людмила Гриценко, Тамара Денисова, Вікторія Сандулєєва, Лариса Гретченко.

Запрошені: представники Нотаріальної палати України.

Модератор: Ганна Гаро - адвокат, сімейний медіатор, к. ю. н., Голова Комітету з сімейного права НААУ, лектор ВША НААУ.

Реєстрація для участі за посиланням: https://bit.ly/3QIdY8P.

Контактна особа: Аліна Черемис, a.cheremys@unba.org.ua.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Гарантії діяльності

Ототожнення адвоката з клієнтом: хто відповідальний?

Починаючи від злочинів проти статевої свободи неповнолітніх і закінчуючи воєнними злочинами, особи, які підозрюються у їх вчиненні, майже ніколи не укладають договорів про надання правничої допомоги з адвокатами.

11:43 Пт 29.03.24 513

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1484

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1875

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 3160

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4735

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4917

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4083

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4714

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл