Молодіжний комітет надав поради студентам і юристам щодо успішного старту кар’єри | НААУ

Молодіжний комітет надав поради студентам і юристам щодо успішного старту кар’єри

Різне
19:36 Пт 23.12.22 1578 Переглядів
Версія для друку

22 грудня НААУ за ініціативою молодіжного комітету - UNBA NextGen провела круглий стіл «Успішний старт: що потрібно знати для побудови кар’єри юриста. Як знайти роботу мрії?».

Відкрила захід модератор, регіональний представник UNBA NextGen у Донецькій області, член Ради Комітету з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності, що діє в складі НААУ, член Ради Комітету з питань гендерної політики НААУ Тетяна Рабко. Адвокат зазначила, що вибір професії юриста повинен бути усвідомлений. Крім того, юрист не повинен орієнтуватися у всіх галузях права, необхідно правильно визначити для себе спеціалізацію. Наразі для молодих юристів існує багато інструментів і можливостей для особистого розвитку. Важливо на початку кар’єри знайти свого ментора, який допоможе розкрити талант правника.

Також модерувала захід заступник Голови UNBA NextGen, регіональний представник UNBA NextGen у Херсонській області, член Дослідницького комітету European Young Bar Association Юлія Сергет.

З вітальним словом виступила завідувач кафедри права Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, доцент, кандидат юридичних наук Тетяна Сухоребра. Доповідач зазначила, що навчальні заклади мають на меті підготовку правників нового покоління, які спроможні на високому професійному рівні реалізовувати отримані знання в усіх сферах юридичної науки та практики.

Керівник єдиного Юридичного центру обслуговування ТОВ «Метінвест Бізнес Сервіс», керівник управління договірної та загальноправової роботи ТОВ «Метінвест Холдинг» Іван Юрченко розповів слухачам про стажування юристів у їхній організації. Щороку компанія на конкурсній основі проводить стажування для молодих юристів і намагається надати допомогу молоді в набутті цікавого досвіду. Кандидати проходять спеціальне тестування, співбесіди з менторами та декілька тижнів практики (робота в команді й захист проєкту). Цьогоріч стажування в команді Metinvest Legal проходило 25 найкращих студентів і випускників профільних навчальних закладів, яких обрали із 580 кандидатів. Найбільше учасників – з НЮУ ім. Ярослава Мудрого.

Під час своєї доповіді регіональний представник UNBA NextGen у Черкаській області, національний експерт Ради Європи, тренер Тренінгової групи "АС" Людмила Гриценко запропонувала десять важливих фокусів, на які варто звертати увагу, шукаючи баланс між soft skills та hard skills на етапі складання резюме та пошуку роботи.

1. Перед написанням резюме чи співбесідою дати собі відповідь на запитання: "Чому саме тут (у цій організації) Ви бажаєте працювати? Чого бажаєте навчитися? Які навички маєте намір/бажання здобути?". За умови, що обдумали і знаєте відповідь на ці запитання, Вам буде простіше дати відповідь тоді, коли Вас про це запитають.

2. Розуміти, що на сьогодні розвиток soft skills це новий hard skills. Зараз дуже важливо розвивати взаємодію не тільки в царині задач, а й у царині відносин.

3. Це фокус саме на якісних показниках, а не на кількісних. До прикладу, якщо Ви пишете в резюме, що взяли участь у чотирьох тренінгах, тоді напишіть кілька речень про навички, які Ви здобули на тренінгу, або в чому цінність цього тренінгу для Вас.

4. Діджиталізація. Важливо знати, вміти і робити онлайн все, що можна зробити онлайн. Вивчайте і пробуйте можливості всіх доступних онлайн сервісів.

5. Розуміти різницю між «знаю» і «вмію», розуміти межі своїх знань/навичок і мати готовність вчитися.

6. Вчитися задавати запитання (спочатку собі, потім іншим).

7. Змінити ставлення до помилок. Помилки то не поразки, це досвід.

8. Розвивати навички візуалізації інформації та вчитися писати зрозумілою людською мовою.

9. Спеціалізація. Чим раніше ви її оберете, тим більше у вам можливості напрацювати та розвивати свій професіоналізм.

10. Імплементувати планування та варіативність у спосіб життя та спосіб мислення.

Член Ради та регіональний представник UNBA NextGen у Дніпропетровській області, член КДКА Дніпропетровської області Алевтина Башкєєва розповіла, як молодому юристу розпочати практикувати, як отримати своїх перших клієнтів, про ефективні методи створення клієнтської бази на початку індивідуальної практики. Адвокат поділилася своїм власним досвідом першої справи та отриманого гонорару від клієнта, також кроками, які потрібно подолати молодому юристу для отримання статусу адвоката.

Член Ради та регіональний представник UNBA NextGen у Рівненській області, заступник голови Ради адвокатів Рівненської області Алла Філатова розкрила тему важливості налагодження комунікації у професії адвоката. Вона зазначила: “Комунікація - це двосторонній процес. Канали вашої комунікації можуть бути різноманітні - це безпосереднє спілкування, зустрічі офлайн та онлайн, конференції, семінари, ваші сторінки в соцмережах тощо. Намагайтеся не просто донести певну інформацію до аудиторії, а досягти зацікавленості та взаємодії. Кожна комунікація має свою мету, тому підготовка та чітке розуміння необхідного результату обов'язково приведуть до успіху!”.

Заступник Голови UNBA NextGen, регіональний представник UNBA NextGen у Вінницькій області, к. ю. н, член Центру сімейного права ВША НААУ Жанна Грушко розповіла про особливості здійснення форм адвокатської діяльності. Спікер вказала, що форми здійснення адвокатської діяльності можуть як спростити, так і ускладнити роботу. Для її старту краще обирати індивідуальну діяльність. Адвокатські бюро чи об’єднання можуть виступити надійним роботодавцем з великими можливостями кар’єрного росту для молодого адвоката. Однак ключовим моментом є формування особистого бренду з високим авторитетом серед клієнтів і колег.

«Захід був дуже цікавий та інформативний. Доповіді усіх спікерів були структурованими, практичними та, головне, корисними для студентів, які тільки починають вступати до лав професійної діяльності юриста», - підсумувала захід модератор Юлія Сергет.

Запис круглого столу доступний для перегляду за посиланням.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1047

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1478

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2762

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4348

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4571

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4052

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4707

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6153

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл