НААУ відзначено Спеціальною нагородою Міжнародної асоціації юристів (IBA) | НААУ

НААУ відзначено Спеціальною нагородою Міжнародної асоціації юристів (IBA)

Різне
10:32 Вт 01.11.22 1219 Переглядів
Версія для друку

30 жовтня 2022 року під час церемонії відкриття найбільшої події в юридичному світі – щорічної конференції Міжнародної асоціації юристів (ІВА) в Маямі (США),  Національну асоціацію адвокатів України було удостоєно Спеціальної нагороди IBA: за надзвичайне лідерство та відданість справі захисту прав людини та верховенства права в Україні.

До учасників форуму звернувся Президент України Володимир Зеленський. Він подякував за потужну допомогу всім міжнародним партнерам і особливо «США за лідерство у глобальній коаліції, сформованій для захисту України і свободи». Глава держави наголосив, що крапку у цій війні після військових та політиків поставлять юристи. Саме юристи забезпечать притягнення до відповідальності всіх винних в терорі, катуваннях і смертях українців, забезпечать відшкодування всіх завданих росією збитків за рахунок активів держави-агресора. Володимир Зеленський закликав учасників конференції активно долучитися до цієї роботи:

«Я прошу вас і надалі бути активними. Разом ми можемо довести, що право діє, закон працює і кожен воєнний злочин буде розслідуваний, а кожний воєнний злочинець – притягнутий до відповідальності».         

Одразу після виступу Президента України заступнику Голови НААУ, РАУ Валентину Гвоздію було вручено Спеціальну професійну відзнаку IBA: за надзвичайне лідерство та відданість справі захисту прав людини та верховенства права в Україні. Приймаючи нагороду, Валентин Гвоздій подякував за високу оцінку роботи НААУ, всієї адвокатської спільноти в умовах війни, наголосивши, що сьогодні українці борються за мир, проти терору та  агресії.

«У такі часи права людини вразливіші, ніж будь-коли. Національна асоціація адвокатів України з початку війни виступає на сторожі дотримання прав людини в Україні та й надалі відстоюватиме фундаментальні цінності цивілізації та верховенства права. Ця нагорода присуджується кожному з майже 70 тисяч українських адвокатів, які борються за права людини в Україні. Ми вдячні IBA за їх потужну підтримку», - наголосив Валентин Гвоздій. 

Щорічна конференція в Маямі (США), яка розпочалася 30 жовтня, триватиме до 4 листопада. Цей провідний форум проводиться для професіоналів галузі права з усього світу з метою обміну знаннями, встановлення контактів і розвитку бізнесу.

Популярні новини

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 691

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 1199

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 1078

Дискусія

Принцип безперервності влади під час війни дослідили на круглому…

Дотримання принципу інституційної безперервності влади в Україні є надзвичайно важливим в нинішніх воєнних умовах, адже позбавлення легітимності української влади є одним з очевидних пріоритетів агресора не лише для пропаганди, а й дискредитації на міжнародній арені.

17:58 Ср 17.04.24 2316

Cудова практика

Трудові спори у 2024 році: на що звертає увагу ВС

Зменшення замовлень у підприємства після введення воєнного стану на території України не свідчить про неможливість роботодавця забезпечити роботою працівника, тому призупинення трудового договору з ним є незаконним.

17:28 Вт 16.04.24 3685

Анонс

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

14:54 Вт 16.04.24 3710

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 5354

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 4748

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл