НААУ не підтримує проект постанови «Про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» | НААУ

НААУ не підтримує проект постанови «Про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту»

Законодавство
16:05 Вт 01.02.22 1308 Переглядів
Версія для друку

За ініціативи Комітету з транспортного права НААУ здійснила правовий аналіз проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» і дійшла висновку, що цей проект порушує принципи послідовності державної регуляторної політики та свободи договору між автостанцією і перевізником.

У пояснювальній записці до проекту йдеться про те, що його реалізація сприятиме підвищенню стандартів безпеки та комфорту на автомобільному транспорті, дозволить забезпечити баланс інтересів держави та суб’єктів господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів на автомобільному транспорті та автостанційного обслуговування.

Проте, аналізуючи проект, НААУ дійшла висновку, що запропоновані зміни жодним чином не сприяють підвищенню стандартів безпеки та комфорту на автомобільному транспорті.

На думку НААУ, держава не може втручатись у свободу договору між суб’єктами господарювання, якими є автостанції та перевізники.

Запропоновані зміни можуть призвести до закриття автостанцій у малих містах, підвищення цін на послуги, які надає автостанція, зниження якості надаваних послуг через зменшення їх кількості, а в довгостроковій перспективі – недовіри громадян і суб’єктів господарювання до держави через непослідовність регуляторної політики. З огляду на це НААУ рекомендує зняти проект з розгляду.

До опрацювання проекту постанови КМУ також долучився Голова Комітету з адміністративного права та процесу НААУ Юрій Бауман.

Більш детально з правовою позицією НААУ можна ознайомитися за посиланням.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 760

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 894

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 909

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 2943

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 2282

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 2413

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3422

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6946

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл