Порушення прав адвокатів стало нормою для правоохоронців – Євген Солодко | НААУ

Порушення прав адвокатів стало нормою для правоохоронців – Євген Солодко

Різне
14:16 Чт 04.03.21 1922 Переглядів
Версія для друку

Незаконні обшуки, ототожнення адвоката з клієнтом, втручання в адвокатську діяльність, негласні слідчі дії стали нормою в роботі правоохоронних органів.

Про це заявив заступник Голови Комітету захисту прав адвокатів НААУ Євген Солодко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Розвиток правосуддя».

«Нехтування законом, нехтування процесом, якась абсолютно безграмотна кваліфікація дій осіб, які притягують до кримінальної відповідальності – це стало нормою», - наголосив Євген Солодко.

Він нагадав, що хвиля обшуків в офісах адвокатів свого часу стала каталізатором створення профільного комітету в структурі НААУ.

«В 2016 році з’явився орган, який мав займатися боротьбою з корупцією. Але ніхто не міг передбачити, що він почне працювати поза правовим полем. І саме в 2016 році розпочався вал обшуків у адвокатів. Коли це відбулось 1-3 рази – це викликало певне таке обурення, бо такі випадки були і раніше. Але коли це набуло системного характеру – стало зрозуміло, що треба захищатися. Тоді і був створений Комітет з захисту прав адвокатської діяльності НААУ, бо ніхто, крім нас самих, нас не захистить», - підкреслив заступник Голови Комітету НААУ.

Разом з тим Євген Солодко зазначив, що держава почала дослухатися до пропозицій адвокатів і це дуже прогресивний крок у реформуванні системи правосуддя в Україні.

«Статистика порушень прав і гарантій адвокатської діяльності сумна і жахлива, тому що кожного року гинуть наші колеги. Такі випадки є, і на жаль, їх чимало. Постійне втручання в спілкування, обшуки, проникнення в житло, пошкодження майна тощо. Відрадно, що держава, у тому числі цей Форум, нас почула і що сприймає нас як рівних, запрошує до певного діалогу, вислуховуючи наші пропозиції», - сказав Євген Солодко.

Переглянути відео виступу під час дискусійної панелі «Розвиток інституту адвокатури».

Нагадаємо, 1 березня Голова НААУ взяла участь  відкритті Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» за участю президента України. У ході першого дня форуму було обговорено Стратегію подальшого розвитку системи правосуддя

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1509

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2801

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4217

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4470

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5914

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13681

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл