НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків | НААУ

НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків

Регіони
18:29 Вт 17.11.20 3879 Переглядів
Версія для друку

НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків 

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій наголосив, що залишається великою проблемою несплата внесків. Станом на листопад 2020 року з майже 45 тисяч діючих адвокатів чверть є боржниками - 8 766 адвокатів. 

Валентин Гвоздій відзначив, що цифра зменшилась в порівнянні з минулим кварталом завдяки роботі Секретаріату НААУ. Зокрема, була створена робоча група, яка займалася інформуванням адвокатів про обов’язковість сплати внесків. 

Проте, ситуація досі потребує уваги. Так, найбільше боржників в Донецькій (з 2800 адвокатів – 1500 не сплатили внески), та в Луганській (з 700 адвокатів – 300 не сплатили внески) областях. Високі показники несплати мають також Київська, Дніпропетровська, Херсонська, Одеська та Полтавська області. 

«Ми намагалися сконтактувати з кожним, і це розкрило ще одну проблему – відповідальність адвоката за вчасне оновлення даних про себе в ЄРА. Згідно Положення про ЄРАУ, інформація у профайлі адвоката повинна бути актуальна і правдива. Я звертаюсь до всіх адвокатів, у яких з тих чи інших причин змінилися адреса робочого місця, номер телефону, електронна пошта – внесіть відповідні відомості до ЄРАУ. Це можна зробити через Особистий кабінет адвоката онлайн. Інакше ми будемо вимушені ініціювати дисциплінарні провадження», - пояснив Валентин Гвоздій. 

Крім цього, Заступник Голови НААУ, РАУ заявив, що ті, хто не сплачує внески, будуть обмежені у відвідуванні безкоштовних заходів з підвищення кваліфікації та інших сервісів, що надаються адвокатам через онлайн кабінет, таких, наприклад, як генерація ордера адвоката. 

Також він повідомив, що до кінця року з Радами адвокатів регіонів буде проведена звірка даних про сплату внесків, які мають бути внесені 2 окремими платежами – на рахунок РАР (70%) і на рахунок НААУ (30%).  

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1487

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2779

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4195

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4449

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5893

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13680

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл