НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків | НААУ

НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків

Регіони
18:29 Вт 17.11.20 3789 Переглядів
Версія для друку

НААУ планує посилити дисципліну в оплаті адвокатських внесків 

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій наголосив, що залишається великою проблемою несплата внесків. Станом на листопад 2020 року з майже 45 тисяч діючих адвокатів чверть є боржниками - 8 766 адвокатів. 

Валентин Гвоздій відзначив, що цифра зменшилась в порівнянні з минулим кварталом завдяки роботі Секретаріату НААУ. Зокрема, була створена робоча група, яка займалася інформуванням адвокатів про обов’язковість сплати внесків. 

Проте, ситуація досі потребує уваги. Так, найбільше боржників в Донецькій (з 2800 адвокатів – 1500 не сплатили внески), та в Луганській (з 700 адвокатів – 300 не сплатили внески) областях. Високі показники несплати мають також Київська, Дніпропетровська, Херсонська, Одеська та Полтавська області. 

«Ми намагалися сконтактувати з кожним, і це розкрило ще одну проблему – відповідальність адвоката за вчасне оновлення даних про себе в ЄРА. Згідно Положення про ЄРАУ, інформація у профайлі адвоката повинна бути актуальна і правдива. Я звертаюсь до всіх адвокатів, у яких з тих чи інших причин змінилися адреса робочого місця, номер телефону, електронна пошта – внесіть відповідні відомості до ЄРАУ. Це можна зробити через Особистий кабінет адвоката онлайн. Інакше ми будемо вимушені ініціювати дисциплінарні провадження», - пояснив Валентин Гвоздій. 

Крім цього, Заступник Голови НААУ, РАУ заявив, що ті, хто не сплачує внески, будуть обмежені у відвідуванні безкоштовних заходів з підвищення кваліфікації та інших сервісів, що надаються адвокатам через онлайн кабінет, таких, наприклад, як генерація ордера адвоката. 

Також він повідомив, що до кінця року з Радами адвокатів регіонів буде проведена звірка даних про сплату внесків, які мають бути внесені 2 окремими платежами – на рахунок РАР (70%) і на рахунок НААУ (30%).  

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 711

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 729

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 1307

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 1136

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 1197

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 2520

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 3109

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 2869

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл