Комітет з сімейного права НААУ затвердив план діяльності на 4 квартал 2020 року | НААУ

Комітет з сімейного права НААУ затвердив план діяльності на 4 квартал 2020 року

Різне
13:33 Чт 24.09.20 1020 Переглядів
Версія для друку

Комітетом з сімейного права НААУ на засіданні було затверджено план діяльності на 4 квартал.

Так, 5-9 жовтня в Національній асоціації адвокатів України буде проведено Тиждень сімейного права, протягом якого заплановано розміщення науково-практичних матеріалів членів Комітету у сфері сімейного права та проведення акредитованого круглого столу в режимі відеоконференції на тему: «З’ясування судом думки дитини: нормативне врегулювання, судова практика та психологічний аспект» (05 жовтня).

Орієнтовно 25-26 листопада Комітетом планується провести дводенний онлайн-марафон вебінарів у Вищій школі адвокатури НААУ, присвячений святкуванню 31-річчя Конвенції ООН про права дитини. Також додано в роботу членів комітету організацію акредитованих двох онлайн-семінарів “Ключове в роботі сімейного адвоката у спорах, коли подружжя ділить майно” (листопад) та “Спори про міжнародне викрадення дітей: як обрати ефективну стратегію захисту?” (грудень).

Друга половина засідання була присвячена презентації колегам новоствореного Центру «Адвокат дитини» у Вищій школі адвокатури НААУ. Заступник Голови Комітету Лариса Гретченко розказала про діяльність Центру, який очолює, наступне: «Ми розпочинаємо проект, до діяльності якого вже залучено членів Комітету з сімейного права. Створенням цього Центру у серпні 2020 року започатковано вітчизняну платформу дитячого права відповідно до принципів і підходів зарубіжного досвіду спеціалізації адвокатів у сфері Child Law. Метою Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ є згуртування осередку правозахисників дитини та об'єднання в темі дитячого права мультидисциплінарної аудиторії правників всіх спеціальностей, освітян, службовців у справах дітей, громадських діячів, міжнародних партнерів та всіх осіб, зацікавлених проблематикою захисту дітей. Освітній простір Центру одночасно виступає потужною платформою для напрацювання пропозицій щодо змін профільного законодавства та формування усталеної  правозахисної практики за принципом  якнайкращого забезпечення інтересів дитини.

Для адвокатів, що мають намір здобути спеціалізацію у сфері дитячого права, пропонується оновлений правоосвітній захід «Адвокат дитини: від новачка до профі», що складається з базового курсу «Адвокат дитини: основи дружнього до дітей правосуддя» та спеціалізованих тематичних модулів курсу щодо захисту прав дітей у сфері:     кримінальних проваджень та адміністративних правопорушень; цивільних та сімейних правовідносин; охорони здоров'я та освіти; трудового права та підприємництва;       інтелектуальної власності, а також основ дитячої психології  та експертних досліджень. Проєкт «Адвокат дитини: від новачка до профі» стартує 23 жовтня 2020 року, супроводжується сертифікацією учасників, веденням реєстру адвокатів дитини, подальшою поглибленою тематичною спеціалізацією, інформаційним супроводом та підтримкою спільноти».

Наприкінці засідання члени Комітету обмінялися схвальними відгуками від суддів та колег щодо методичних рекомендацій Комітету «Найкращі інтереси дитини у цивільному провадженні» та підтримали ініціативу Людмили Гриценко щодо проведення ще одного заходу з метою обговорення проблематики справ про видачу обмежувального припису за участю суддів перших інстанцій та Верховного Суду.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 489

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1645

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1923

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3167

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3104

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2145

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3145

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3477

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл