У вересні Рада адвокатів міста Києва провела 6 безкоштовних семінарів з підвищення кваліфікації | НААУ

У вересні Рада адвокатів міста Києва провела 6 безкоштовних семінарів з підвищення кваліфікації

Регіони
14:57 Пт 04.10.19 2354 Переглядів
Версія для друку

Рада адвокатів міста Києва продовжує проводити заходи з підвищення кваліфікації для адвокатів столиці.

Так, у вересні РамК було організовано 6 безкоштовних семінарів, які відвідали майже 300 адвокатів. За участь у цих заходах було нараховано відповідну кількість балів.

3 вересня Радою адвокатів міста Києва було проведено семінар на тему «Звернення до Європейського суду з прав людини як елемент тактики захисту під час досудового розслідування». Спікером заходу став Голова Комітету з питань наближення системи адвокатури України до європейських правових стандартів НААУ, член РамК Олександр Дульський. На цю ж тему семінар пройшов і 2 жовтня.

5 вересня за сприяння Ради адвокатів міста Києва відбулися 2 заходи на тему «Дифамаційні спори: стратегія і тактика захисту інтересів клієнта адвокатом» - лектором його був адвокат Юрій Демченко, та «Відновне правосуддя як механізм ефективного захисту інтересів клієнта» - лектором була адвокат Алена Помазановська.

12 вересня Радою адвокатів міста Києва організовано семінар на теми «Етичні F.A.Q. (frequently asked questions) в адвокатській діяльності», доповідачем якого був Голова комітету з питань адвокатської етики НААУ, член РамК Андрій Циганков, та «Захист гарантій адвокатської діяльності Радою адвокатів м. Києва в ході обшуків робочих місць адвокатів» - доповідачами виступили члени РамК Володимир Клочков та Євген Якима.

18 вересня Рада адвокатів міста Києва зібрала правозахисників на семінар з «Митного права: захисту інтересів клієнта у справах про порушення митного законодавства» та «Правил адвокатської етики країн Європейського союзу». Лекторами їх стали адвокат Денис Дьомін та керівник Центру досліджень адвокатури і права проекту «Історія адвокатури України» Ірина Василик відповідно.

19 вересня Радою адвокатів міста Києва було проведено семінар на тему «Судова експертиза та комерційний арбітраж». Організаторами його виступили Експертно-правова група «Незалежний інститут судових експертиз» спільно з Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури м. Києва та European Arbitration Chamber. Захід складався з двох основних блоків. Спікерами семінару були професійні судові експерти, які акредитовані Міністерством юстиції України та мають багаторічний досвід експертної роботи.

2 жовтня Радою адвокатів міста Києва організований семінар на тему «Етичні аспекти адвокатської діяльності у 1970-1980 рр.». Лектором була досвідчений адвокат, Голова Ради старійшин при НААУ, багаторічний керівник КДКА Київської області, Галина Ковбасінська.

7 жовтня, Рада адвокатів міста Києва планує провести одразу 2 заходи з підвищення кваліфікації. Темами їх будуть «Звернення до Європейського суду з прав людини як елемент тактики захисту під час досудового розслідування» та «Стандарти організації та професійної адвокатської діяльності. Зміни до Правил адвокатської етики від 15.02.2019 р.». Спікерами їх стануть Голова Комітету з питань наближення системи адвокатури України до європейських правових стандартів НААУ Олександр Дульський та Голова Ради старійшин при НААУ Галина Ковбасінська.

Ближчим часом РамК анонсує нові безкоштовні заходи з підвищення кваліфікації. Анонси про їхнє проведення розміщуються на сайті Центру акредитації ВША НААУ

 

 

 

Популярні новини

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 829

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 2440

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7138

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 6788

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 7842

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6951

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6558

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7941

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл