Обрано перших стипендіатів конкурсу з аграрного та земельного права | НААУ

Обрано перших стипендіатів конкурсу з аграрного та земельного права

Підтримка
14:17 Чт 12.10.23 9841 Переглядів
Версія для друку

У 2023 році всеукраїнську стипендію ім. Олександра Поліводського у сфері аграрного та земельного права отримали двоє студентів-юристів, які підготували роботу на тему «Огляд змін для суб’єктів аграрного права за Законом № 1914-ІХ».

Відповідне рішення ухвалила стипендіальна комісія 10 жовтня за підсумками оцінки п’яти робіт, представлених на конкурс цього року.

Нагадаємо, аби заохотити талановиту молодь до вивчення та розвитку аграрного та земельного права, Благодійний фонд імені адвоката Олександра Поліводського оголосив конкурс на здобуття всеукраїнської стипендії для аспірантів та студентів-юристів. Стипендія була заснована на честь вшанування пам’яті талановитого викладача, науковця та адвоката, який загинув у квітні 2023 року, захищаючи Україну. Стипендія призначається одноразово щорічно та виплачується переможцю за результатами конкурсу в національній валюті у сумі еквівалентній одній тисячі доларів США. Фонд стипендії формується за рахунок благодійних внесків.

Цього року до складу стипендіальної комісії увійшли голова правління благодійного фонду Станіслава Поліводська, яка очолила роботу комісії, представники Комітету НААУ з питань аграрного, земельного та довкілевого права Віктор Кобилянський, Софія Шутяк та Дмитро Навроцький, а також керуючий партнер київського офісу Baker McKenzie Сергій Чорний.

Під час обговорення претендентів вони засвідчили гарний академічний рівень усіх представлених ними робіт та детально обговорили кожну з них.

Переможцями конкурсу стали студенти 2-го курсу магістратури юридичного факультету Волинського національного університету ім. Лесі Українки Нікіта Колесниченко та Наталія Кобернюк, які дослідили вплив Закону від 30.11.2021 № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» на суб’єктів аграрного права.

«Ідея для тез виникла завдяки практиці на моєму місці роботи в юридичній фірмі по сусідству із центральним корпусом університету, - поділився історією написання роботи Нікіта. - Надалі над тезами плідно співпрацював із одногрупницею Наталією Кобернюк, такою ж завзятою любителькою дослідження тем на стику галузей». Наталія у свою чергу висловила вдячність за можливість взяти участь у конкурсі, який дає можливості для професійного розвитку. «Даний конкурс - беззаперечна можливість для популяризації аграрного та земельного права, якому, на мою думку, приділяється замало уваги», - зауважила вона.

Популярні новини

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 3032

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 3313

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 122

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 4304

Cудова практика

Чи може адвокат бути безробітним, з’ясує Велика Палата

Коли особа не має змоги реалізувати своє право на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування, вона може набути статусу безробітного та отримувати допомогу по безробіттю. Але ставлення до адвоката, як самозайнятої особи, сьогодні неоднозначне.

9:13 Пт 28.06.24 3766

Привітання

НААУ відзначила представника Посольства України в Угорщині

Другого секретаря Консульського відділу Посольства України в Угорщині Галину Терпяк нагороджено почесною відзнакою Національної асоціації адвокатів України Третього ступеня.

15:21 Чт 27.06.24 4752

Призначення

До правління EYBA увійшли два українських адвокати

У зв’язку із завершенням річної каденції, президент Європейської асоціації молодих адвокатів (European Young Bar Association) Сергій Барбашин перейшов на позицію Immediate Past President. Його заступниця (по Молодіжному Комітету НААУ) Юлія Сергет була обрана секретарем EYBA.

14:37 Чт 27.06.24 4810

Cудова практика

Коли відсутність адвоката не впливає на допустимість доказів,…

Хоча під час проведення огляду місця події не був присутній захисник, за обставин кримінальної справи у Верховного Суду не знайшлось підстав вважати, що виявлені речові докази були отримані саме внаслідок відсутності адвоката.

13:12 Чт 27.06.24 4890

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл