Обрано перших стипендіатів конкурсу з аграрного та земельного права | НААУ

Обрано перших стипендіатів конкурсу з аграрного та земельного права

Підтримка
14:17 Чт 12.10.23 9718 Переглядів
Версія для друку

У 2023 році всеукраїнську стипендію ім. Олександра Поліводського у сфері аграрного та земельного права отримали двоє студентів-юристів, які підготували роботу на тему «Огляд змін для суб’єктів аграрного права за Законом № 1914-ІХ».

Відповідне рішення ухвалила стипендіальна комісія 10 жовтня за підсумками оцінки п’яти робіт, представлених на конкурс цього року.

Нагадаємо, аби заохотити талановиту молодь до вивчення та розвитку аграрного та земельного права, Благодійний фонд імені адвоката Олександра Поліводського оголосив конкурс на здобуття всеукраїнської стипендії для аспірантів та студентів-юристів. Стипендія була заснована на честь вшанування пам’яті талановитого викладача, науковця та адвоката, який загинув у квітні 2023 року, захищаючи Україну. Стипендія призначається одноразово щорічно та виплачується переможцю за результатами конкурсу в національній валюті у сумі еквівалентній одній тисячі доларів США. Фонд стипендії формується за рахунок благодійних внесків.

Цього року до складу стипендіальної комісії увійшли голова правління благодійного фонду Станіслава Поліводська, яка очолила роботу комісії, представники Комітету НААУ з питань аграрного, земельного та довкілевого права Віктор Кобилянський, Софія Шутяк та Дмитро Навроцький, а також керуючий партнер київського офісу Baker McKenzie Сергій Чорний.

Під час обговорення претендентів вони засвідчили гарний академічний рівень усіх представлених ними робіт та детально обговорили кожну з них.

Переможцями конкурсу стали студенти 2-го курсу магістратури юридичного факультету Волинського національного університету ім. Лесі Українки Нікіта Колесниченко та Наталія Кобернюк, які дослідили вплив Закону від 30.11.2021 № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» на суб’єктів аграрного права.

«Ідея для тез виникла завдяки практиці на моєму місці роботи в юридичній фірмі по сусідству із центральним корпусом університету, - поділився історією написання роботи Нікіта. - Надалі над тезами плідно співпрацював із одногрупницею Наталією Кобернюк, такою ж завзятою любителькою дослідження тем на стику галузей». Наталія у свою чергу висловила вдячність за можливість взяти участь у конкурсі, який дає можливості для професійного розвитку. «Даний конкурс - беззаперечна можливість для популяризації аграрного та земельного права, якому, на мою думку, приділяється замало уваги», - зауважила вона.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 670

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 451

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 880

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 1860

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 1839

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 5184

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7496

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8396

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл