Представники НААУ долучилися до роботи Наглядової ради Проєкту Ради Європи «Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні» | НААУ

Представники НААУ долучилися до роботи Наглядової ради Проєкту Ради Європи «Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні»

Взаємодія
13:26 Ср 22.03.23 1088 Переглядів
Версія для друку

Представники Національної асоціації адвокатів України: Голова Комітету захисту прав людини Ганна Колесник, її заступниця Тетяна Гнатюк, член Ради Комітету Сергій Лисак і керівник Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ, заступниця Голови Комітету з сімейного права Лариса Гретченко долучилися до роботи Наглядової ради Проєкту Ради Європи "Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні".

В межах Проєкту 14 березня відбулася конференція на тему "Захист прав дітей під час війни та в післявоєнний період в Україні". Захід був організований Офісом Ради Європи в Україні за участі Уповноваженого ВРУ з прав людини та Уповноваженого Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

Основна мета конференції полягала у презентації підтримання та ресурсів, розроблених Радою Європи у 2022 році для органів влади, що працюють у напрямі захисту прав дітей в Україні. Водночас конференція мала на меті оцінити потреби в підтримці надалі під час війни та у післявоєнний період в рамах Проєкту Ради Європи, який триватиме до грудня 2024 року.

Під час конференцій обговорювалися питання щодо визначення ключових потреб національних зацікавлених сторін у захисті прав дітей в умовах війни, зокрема проблему примусової депортації дітей з окупованих територій, необхідність моніторингу дотримання прав дітей, які покинули територію України, труднощі в роботі з дітьми на деокупованих територіях.

Серед іншого, було розглянуто основні досягнення проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» та презентовано ініціативи міжнародних партнерських організацій щодо захисту прав дітей в умовах війни.

Учасники конференції наголосили на важливості міжвідомчої співпраці та продовженні роботи за основними проєктами, чинними до війни, зокрема запровадження правосуддя дружнього до дитини, робота центрів Барнахус, підвищення кваліфікації фахівців, які працюють для дітей і разом з дітьми.

Також у цей же день відбулося перше засідання Наглядової ради Проєкту РЄ “Захист прав дітей під час війни та у післявоєнний період в Україні”, де були висловлені пропозиції щодо підвищення обізнаності та зміцнення потенціалу фахівців, що працюють для дітей і разом з дітьми.

“Адвокатура відіграє важливу роль у захисті прав дітей, і за принципом “трикутника правосуддя”, адвокати, поряд із представниками судової гілки влади і органів прокуратури, мають бути залученими як цільова аудиторія заходів, що реалізуються Радою Європи в Україні», - відзначила Лариса Гретченко.

Учасникам засідання Наглядової Ради Проєкту було представлено досвід реалізації Вищою школою адвокатури НААУ освітнього курсу “Адвокат дитини: від новачка до профі”, що включає базовий модуль з основ дружнього до дітей правосуддя, а також спеціалізовані модулі з питань надання правової допомоги дітям і захисту їх прав у різних сферах правовідносин. 

Під час засідання представники НААУ ознайомили учасників з роботою НААУ в питанні захисту прав дітей та висловили пропозиції щодо співпраці у межах реалізації цього Проєкту.

Текст і фото підготовлені командою Координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 444

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 768

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2035

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2140

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2104

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3128

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3467

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7999

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл