Валентин Гвоздій взяв участь в Зустрічі керівників адвокатур International Bar Association | НААУ

Валентин Гвоздій взяв участь в Зустрічі керівників адвокатур International Bar Association

Різне
9:00 Чт 02.06.22 1608 Переглядів
Версія для друку

Валентин Гвоздій взяв участь в Зустрічі керівників адвокатур International Bar Association (IBA) - (IBA Mid-Year Leadership Meetings), організованій IBA в Литві (Вільнюс) 18-21 травня 2022 року.

Виступаючи перед керівництвом ІВА, керівниками комітетів та секцій, Валентин Гвоздій подякував міжнародному юридичному співтовариству за підтримку українських біженців, переміщених осіб, адвокатів та Національної асоціації адвокатів України. Також він тепло відзначив допомогу Федерації адвокатських асоціацій Японії, яка нещодавно надіслала благодійну грошову допомогу українським адвокатам у розмірі понад $20000.

Валентин Гвоздій розповів про діяльність Національної асоціації адвокатів України в умовах воєнного стану, про створення та діяльність опікунської ради НААУ і закликав до максимального об’єднання зусиль представників юридичного фронту усього світу для якнайшвидшої перемоги в ім’я верховенства права в Україні.

Президент Міжнародної асоціації правників Стенфорд Мойо виступив зі словами підтримки Україні та українським адвокатам. Він наголосив, що жахливі військові злочини, які вчиняються російською армією в Україні і наразі знаходяться в епіцентрі уваги світової юридичної спільноти, обов’язково будуть розслідувані, а винні будуть притягнуті до відповідальності.

Учасники зустрічі провели активне обговорення взаємодії по спеціальному веб-порталу MatchPortal, де адвокати з будь-яких юрисдикцій зможуть запропонувати свою допомогу українським колегам щодо працевлаштування, стажування, грантів, проживання тощо, який наразі активно розробляться американським IT гігантом LexisNexis.

Також під час проведених двосторонніх зустрічей з керівниками адвокатур світової спільноти Валентин Гвоздій закликав їх максимально сприяти допуску українських адвокатів до практики в іноземних юрисдикціях і поділився практичними порадами функціонування такого механізму, адже в Україні законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» така процедура вже давно передбачена і успішно застосовується.

 

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 1045

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 2191

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2464

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3252

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3116

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2153

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3150

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3478

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл