РАУ ухвалила Стратегію розвитку на найближчі 5 років | НААУ

РАУ ухвалила Стратегію розвитку на найближчі 5 років

Різне
18:53 Пт 02.07.21 2453 Переглядів
Версія для друку

Рада адвокатів України на своєму засіданні, яке відбулось в м. Кам’янець-Подільський, прийняла Стратегію розвитку на 2021-2025 роки.

Документ складається з чотирьох основних етапів: планування (включаючи розробку стратегії), реалізація, оцінка результатів і наслідків (аналіз причин досягнення чи недосягнення результатів) та уточнення стратегії з метою підтримки її актуальності, а також містить 26 пунктів, в яких чітко окреслені основні завдання, цілі та пріоритетні напрямки діяльності.

НААУ планує розвивати організацію як авторитетну, незалежну, самоврядну та монолітну, забезпечити активну участь її членів у конституційному процесі та втіленні конституційних змін у чинне законодавство, удосконалити процедури професійної підготовки та розвитку адвокатів, покращити ефективність системи комунікацій з усіма суб’єктами та учасниками правової реформи в Україні, забезпечити ефективний розвиток міжнародної співпраці НААУ з метою обміну досвідом кращими практиками адвокатського самоврядування та з питань діяльності інституту адвокатури в цілому.

Презентуючи стратегію, заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій наголосив, що документ є своєрідною картою, що показує, в якому напрямку рухається НААУ.

«Одним із важливих завдань Стратегії є реформування основних процесів, які відбуваються в НААУ. Зокрема, доступ до професії. Це те, що можна реформувати рішеннями РАУ. Це не потребує внесення змін до профільного закону, адже у нас є досить широка дискреція в плані прийняття порядку допуску до іспиту, порядку його складання, методики його оцінювання тощо. Крім того, треба удосконалити процес стажування з метою приведення його до максимально реальної картини. І у нас є чітке бачення, як це зробити. Вже цієї осені ми представимо напрацювання робочої групи по цим питанням на розсуд членів РАУ», - підкреслив Валентин Гвоздій.

Стратегія, зокрема, визначає, що НААУ і надалі братиме активну участь у процесі реформування судочинства.

«Багато документів інститут адвокатури визнає суміжними і ми повинні бути насторожі, щоб не тільки наші права не були порушені, а й права наших громадян, адже адвокатура працює для захисту їх прав. І тому ми повинні бути впевнені, що тут не буде жодних якихось дискримінацій чи обмежень», - наголосив заступник Голови НААУ, РАУ.

Також НААУ буде вести послідовну роботу щодо покращення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

«НААУ не підтримує ту концепцію системи БПД, яка існує на сьогодні в Україні. Ми вважаємо, що вона має бути замінена глобально, згідно зі світовими стандартами. Роль адвокатури повинна бути підвищена і не залежати від будь-яких чинників. Громадянин має отримувати правову допомогу тільки від незалежних адвокатів. Інакше бути не може», - заявив Валентин Гвоздій.

Крім того, НААУ планує удосконалити процес розгляду дисциплінарних проваджень ВКДКА.

«Ми хочемо удосконалити цей процес таким чином, щоб зробити роботу комісії більш ефективною. Члени ВКДКА розглядають по 30-40 справ, до ночі засідають. І кожне рішення – це величезний обсяг матеріалів. І нам треба не тільки розвантажити членів комісії, а й полегшити доступ громадян до її послуг», - зазначив Валентин Гвоздій.

Заступник Голови НААУ, РАУ зазначив, що адвокатура також буде відслідковувати і зміни, які будуть пропонуватися до суміжного законодавства, оскільки вони можуть безпосередньо вплинути на роботу адвокатів.

Текст Стратегії буде опублікований згодом на офіційному сайті НААУ.

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 122

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1315

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 1610

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2855

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2956

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2134

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3137

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3475

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл