НААУ розробить пропозиції щодо функціонування підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» | НААУ

НААУ розробить пропозиції щодо функціонування підсистеми ЄСІТС «Електронний суд»

Різне
16:05 Ср 24.06.20 1479 Переглядів
Версія для друку

23 червня відбулося засідання Робочої групи НААУ з питань впровадження електронного правосуддя в Україні, під час якого було обговорено питання запровадження  Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) і її підсистеми «Електронний суд».

Участь у засіданні під головуванням Валентина Гвоздія взяли участь члени робочої групи: Вадим Красник, Сергій Тюрін, Юрій Бауман, Олександр Чепелюк, Любов Лукашук, Мар’ян Чорній, Черних Олександр, Сергій Барбашин та Юрій Григоренко.

Голова Робочої групи доповів, шо за час її роботи налагоджено діалог з Вищою радою правосуддя, Державною судовою адміністрацією України,  ДП «Інформаційні судові системи» з питань електронного правосуддя. Регулярно відбуваються зустрічі і консультації з представниками органів влади для координації зусиль в цьому напрямі.

Так 17 червня Голова НААУ Лідія Ізовітова, Валентин Гвоздій, Юрій Григоренко та Володимир Мацко взяли участь в онлайн-засіданні Вищої ради правосуддя з питань впровадження в ЄСІТС. В обговорені також  взяли участь представники  Державної судової адміністрації та інших зацікавлених стороні. Онлайн-засідання проводилось за допомоги онлайн-сервісу відеозв’язку EasyCon, який використовується в ЄСІТС.

Напередодні 22 червня Валентин Гвоздій під час зустрічі  з представниками  Державної судової адміністрації звернув увагу на те, що наразі у особистому кабінеті користувача «Електронного суде» особу неможливо ідентифікувати саме як адвоката. Щоб вирішити цю проблему учасники зустрічі обговорили можливість надати доступ до кабінету адвоката у підсистемі «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України. Сторони домовилися опрацювати  це питання.

НААУ та ДСА домовились спільно розробити пропозицій щодо внесення змін до процесуальних кодексів, які є необхідними для роботи «Електронного суду». На 26 червня запланована зустріч членів Робочої групи НААУ з представниками Державної судової адміністрації для детального опрацювання цих питань.

Під час засідання члени Робочої групи НААУ з питань впровадження електронного правосуддя обговорили, які саме положення мають бути враховані в проекті пропозицій змін до процесуальних кодексів. До розробки проекту пропозицій залучено Комітет НААУ захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності, Комітет НААУ з господарського права та процесу, Комітет НААУ з адміністративного права та процесу, Комітет НААУ з кримінального права та процесу та Комітет НААУ з цивільного права та процесу.

«Ми впевнені, що із залученням відповідних фахівців Національної асоціації адвокатів України процес повноцінного впровадження підсистеми «Електронний суд» значно пришвидшиться. Тож, у кінцевому результаті очікується справді корисний та зручний для використання адвокатами інноваційний технічний продукт», - говорить Валентин Гвоздій.

НААУ закликає адвокатів ділитися своїми ідеями та побажаннями щодо роботи підсистеми «Електронний суд» в Україні. Тож, шановні колеги, якщо Ви маєте конструктивні пропозиції, сформували уявлення, які б сервіси Ви хотіли бачити у цій сфері, - надсилайте свої листи на адресу h.udovenko@unba.org.ua. Ми обов’язково розглянемо та проаналізуємо кожне звернення і у результаті – разом створимо систему, якою будемо ефективно користуватися під час здійснення адвокатської діяльності.

Популярні новини

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 1039

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 2650

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7347

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 6998

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8052

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6956

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6562

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7942

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл