Валентин Гвоздій взяв участь у засіданні Координаційного комітету з впровадження цифрового проєкту в сфері правосуддя | НААУ

Валентин Гвоздій взяв участь у засіданні Координаційного комітету з впровадження цифрового проєкту в сфері правосуддя

Cудова практика
14:27 Ср 20.10.21 1209 Переглядів
Версія для друку

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій взяв участь у засіданні Координаційного комітету з питань реалізації та впровадження цифрового проєкту в сфері правосуддя.

Захід відбувся за участю членів Вищої ради правосуддя, суддів Верховного суду, посадових осіб ДСА.

Засідання присвячено особливостям використання підсистем (модулів) ЄСІТС. Як відомо, з 5 жовтня офіційно почали функціонувати підсистеми «Електронний суд», «Електронний кабінет» та відеоконференцзв’язок. В ході засідання були обговорені і пріоритетні підсистеми, які будуть доопрацьовані в наступному році за рахунок бюджетних коштів.

Заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій нагадав, що понад рік працює Робоча група НААУ з питань впровадження електронного правосуддя в Україні. Питання реалізації та впровадження цифрового проекту у сфері правосуддя є надзвичайно важливими для адвокатів. «У ході нашої спільної роботи вже реалізовано багато ідей, які були з самого початку закладені в напрямки діяльності Робочої групи НААУ», - наголосив Валентин Гвоздій.

Зокрема, у серпні між НААУ й ТОВ «Ізікон Груп» укладено Меморандум, на основі якого проведено інтеграцію комунікаційної платформи EasyCon з Єдиним реєстром адвокатів України. Завдяки цій інновації адвокати через Особистий кабінет на сайті НААУ отримали функціонал системи відеоконференцзв’язку для участі в судових засіданнях, конфіденційного спілкування з клієнтами та між собою.

Наразі, після офіційного старту роботу деяких підсистем ЄСІТС, адвокати мають обов’язково зареєструвати свої офіційні електронні  адреси в ЄСІТС. Такий порядок передбачений вимогами процесуального законодавства та відповідним Положенням, затвердженим ВРП. Ідентифікаційними даними для адвокатів є номер та дата видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Ближчим часом, повідомив Валентин Гвоздій, планується запровадити технічну можливість роботи  адвокатів з підсистемою «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката. Незабаром у тестовому режимі буде запущено процедуру реєстрації адвокатів у підсистемі «Електронний суд» з подальшим підтвердженням повноважень та дієздатності адвоката через ЄРАУ.

Нагадаємо, в НААУ створена Робоча група з питань впровадження електронного правосуддя. До складу робочої групи входять керівник Секретаріату НААУ Вадим Красник, голови комітетів НААУ – Владислав Білоцький, Сергій Барбашин, Іван Гречківський, Олег Простибоженко, Олексій Ющенко, Заступник Голови Комітету з кримінального права та процесу Юрій Бауман, Заступник Голови Комітету захисту прав адвокатів Юрій Григоренко та член Ради молодіжного комітету UNBA NextGen Володимир Мацко. Головою робочої групи є Заступник Голови НААУ Валентин Гвоздій.

Особистий кабінет адвоката — це електронний профайл на офіційному сайті НААУ, в який кожен адвокат, який зареєстрований в Єдиному реєстрі адвокатів України може особисто вносити дані щодо своєї діяльності, генерувати ордери тощо.

 

 

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1835

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3117

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4527

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4785

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6232

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13690

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11034

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11074

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл