НААУ вперше провела сімейно-правову гру «Справедливці» | НААУ

НААУ вперше провела сімейно-правову гру «Справедливці»

Різне
12:20 Вт 18.02.20 1661 Переглядів
Версія для друку

16 лютого 2020 року Національною асоціацією адвокатів України вперше проведено сімейно-правову гру «Справедливці».

Гра «Справедливці» - це гра, в якій беруть участь діти та їх батьки-юристи.

Метою гри є в ігровій, театралізованій формі навчити дітей вирішувати складні життєві випадки справедливо та показати дітям чим займаються їх батьки-юристи щодня на роботі і з якими питаннями доводиться стикатися.

Гру розпочав ведучий, член Комітету з сімейного права НААУ Дмитро Незвіський, який пояснив дітям та дорослим правила гри. Сутність гри полягала в тому, що є мешканці лісу, між якими трапляються побутові суперечки - які потрібно вирішити по справедливості.

Гра складалася з трьох раундів. Перший раунд відкрили дорослі, які відповідно до фабули справи мешканців лісу та визначених за картками ролей (позивач, відповідач чи суддя) представляли інтереси або вирішували такі життєві випадки за справедливістю. Другий раунд супроводжувався переглядом мультфільмів «Слон проти Жирафи» і «Кінь проти Хом’яка». Цього разу діти вирішували конфлікт, що виник між персонажами мультфільмів. У третьому раунді грали як діти, так і дорослі. Діти із задоволенням захищали інтереси сторін справи та як судді виносили рішення, висловлюючи свої думки по справедливості.

Під кінець гри суддя-спікер Печерського районного суду м. Києва Пилаєва Марія-Маргарита Костянтинівна розповіла дітям про головні атрибути судді, діяльність суду та відповіла на всі питання.

Після відбулося вручення подарунків. Кожен учасник гри отримав набір наліпок у стилі гри, збірник віршів на правову тематику, диплом учасника клубу “Справедливці” та особливий подарунок від Вищої школи адвокатури НААУ і юридичної компанії GOLAW - пізнавальну книгу “Хто такий юрист?”. Також дітей чекав головний сюрприз - тематичний торт.

Дякуємо за допомогу у підготовці до гри члену правління Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, судді Юлії Іваніній, керівному складу Печерського районного суду м. Києва та безпосередньо судді-спікеру Пилаєвій Марії-Маргариті Костянтинівні. Висловлюємо окрему подяку за організацію заходу Голові Комітету з сімейного права НААУ Ганні Гаро, члену вищевказаного Комітету Дмитру Незвіському, Голові Комітету з питань банкрутства НААУ Анатолію Грабовому.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Законодавство

Сплата судового збору за позов немайнового характеру: що варто…

Спроба спростити правила сплати судового збору може призвести до ситуації правової невизначеності, коли на випадок подання позову з кількома вимогами немайнового характеру не буде регулюючої норми.

14:12 Пн 15.07.24 1288

Законодавство

Повноваження дізнавача мають враховувати форму досудового…

Кримінальний процесуальний кодекс дійсно потребує уточнення компетенції дізнавача, органу дізнання та керівника цього органу. Разом із тим їхні повноваження мають узгоджуватися із формою, в якій здійснюється розслідування кримінальних проступків.

9:49 Пт 12.07.24 6214

Гарантії діяльності

Споживачів грантів забронювали. А як щодо адвокатів?

На тлі рішення Кабміну про визнання критично важливими громадських організацій, які є виконавцями проектів міжнародної допомоги на іноземні гранти, та бронювання від мобілізації усіх їхніх співробітників, залишається незрозумілою позиція Уряду з цього питання щодо адвокатів.

8:56 Пт 12.07.24 7324

Дискусія

Вибори у післявоєнний час: виклики організації обговорили в Острозі

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».

16:46 Чт 11.07.24 7047

Законодавство

Дезертирів звільнятимуть від відповідальності за двох умов

Законодавча ініціатива з упровадження механізмів звільнення військовослужбовців Збройних Сил від кримінальної відповідальності за вчинення військового кримінального правопорушення заслуговує на підтримку. Водночас, вона містить дискусійні положення.

15:58 Чт 11.07.24 7556

Видання

Бюлетень Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики…

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ підготував бюлетень за квітень - червень 2024 року.

13:43 Ср 10.07.24 7611

БПД

Міністр юстиції Ізраїлю поставив під сумнів існування БПД у країні?

Ізраїльські адвокати мають представляти інтереси терористів «Нухби» (військово-морський підрозділ ХАМАСу) протягом періоду їх тримання під вартою. У звʼязку із цим судова адміністрація країни звернулася до Міністерства юстиції із вимогою переказати кошти на оплату послуг захисників.

12:58 Ср 10.07.24 7744

Законодавство

Створення системи військової юстиції: про особливий статус…

Розглядати адвокатуру як частину системи військової юстиції недоречно. Бо це суперечить основоположним принципам інституту, незалежного від держави.

11:11 Ср 10.07.24 3868

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл