Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA | НААУ

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

Самоврядування
12:42 Вт 30.04.24 3578 Переглядів
Версія для друку

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

Так роботу НААУ оцінив виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів (International Bar Association, IBA) Марк Елліс в інтервʼю «Українським новинам».

«Я вражений рівнем роботи українських адвокатів та юристів, з якими я зустрічався. Вони високопрофесійні люди», - відзначив він.

Також представник міжнародної юридичної спільноти наголосив, що переважна більшість розвинених країн має окрему адвокатську професію, основним принципом діяльності якої є незалежність.

На запитання журналіста про спроби поставити під сумнів незалежність діяльності адвокатури (а саме - професійної організації, яка її представляє), керівник IBA застеріг, що адвокатська професія має не тільки виглядати, але і діяти незалежно і, насамперед, ефективно, відповідно до своїх обов'язків. «Адвокати відіграють надзвичайно важливу роль у житті суспільства. Вважаю, що має відбуватися постійний процес покращення іміджу та сприйняття суспільством адвокатури в цілому», - зауважив М.Елліс.

Він поділився своїми оцінками щодо стану захищеності українських адвокатів під час війни. «Українці дуже сильний і витривалий народ, і вони працюють над тим, щоб перемогти, - сказав він. - Але, під час будь-якої війни, беззаперечно, що громадяни також стають жертвами. І адвокати у цій ситуації мають такі ж ризики, як і звичайні громадяни. Я вірю, що українське суспільство розуміє, наскільки важливу роль відіграють у ньому адвокати».

«Важливим є те, щоб це усвідомлення зміцнювалося, на не зменшувалося», - резюмував виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів.

Нагадаємо, нещодавно М.Елліс з робочим візитом відвідував Київ. Серед іншого, він зустрівся з керівництвом Національної асоціації адвокатів України. Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова обговорила з високим гостем проблему діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях та правомірність ініціатив криміналізації такої адвокатської діяльності.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Як діяти, коли орган опіки і піклування не надсилає письмовий…

Сімейний кодекс України покладає, в тому числі на орган опіки та піклування, обов'язок подати письмовий висновок щодо розв'язання спору. Проте не рідко державний орган ігнорує це зобов’язання.

15:23 Пт 17.05.24 467

Етика

Валентин Гвоздій: Чому адвокат не може свідчити проти свого клієнта

Коли адвокат без згоди клієнта розголошує довірену йому інформацію (наприклад, аби досягти угоди у кримінальному провадженні і зменшити собі покарання), це містить ознаки дисциплінарного правопорушення.

13:52 Пт 17.05.24 567

Законодавство

На автотранспорті пропонується запровадити контрольні закупівлі -…

Сьогодні в держави відсутні дієві інструменти для контролю за ринком автомобільних пасажирських перевезень. Чимало послуг надаються з порушенням закону в частині оплати. Задокументувати рух грошей або регулярність надання послуг на маршруті досить складно.

18:43 Чт 16.05.24 1739

Дискусія

Проблеми повернення земельних ділянок у державну власність…

У спорах про повернення земельних ділянок у державну власність сформувалась судова практика, коли нерідко порушуються права власників цих земель. Як цього уникнути – досліджували під час круглого столу адвокати та судді.

16:18 Чт 16.05.24 2128

Навчання

Як правильно подати електронний доказ - матеріали вебінару

Як і всі інші галузі, судочинство сьогодні зазнає відчутних змін у напрямі цифровізації процесів. Зокрема, стало можливим використання електронних доказів. Як правильно подати електронні докази, щоб їх прийняв суд?

11:12 Чт 16.05.24 2929

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

16:46 Ср 15.05.24 5684

Законодавство

Позитивні зрушення у процедурі усиновлення назвала голова Комітету…

Цифровізація процесу усиновлення, збільшення фінансової підтримки та розширення кола дітей, які можуть потрапити під сімейну опіку - ці зміни, що відбулися останнім часом, можна вважати позитивними для дітей, що втратили сім’ю через негаразди війни.

11:29 Ср 15.05.24 3854

Гарантії діяльності

У прагненні дістатися до адвокатської таємниці слідчий ігнорував…

Попри відсутність дозволу суду на вилучення ноутбука і смартфона адвоката, слідчий під час обшуку все ж зробив це. Навіть коли слідчий суддя потім не дозволив арештовувати ці гаджети, їх відмовилися повертати власнику. У ситуацію втрутилася Національна асоціація адвокатів України.

13:43 Вт 14.05.24 4978

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл