Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар) | НААУ

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

За кордоном
13:26 Чт 11.04.24 7915 Переглядів
Версія для друку

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

Про перелік послуг та порядок їх оформлення розповіли під час вебінару в.о. керівника Консульства України в Единбурзі Андрій Куслій та віце-консул Консульства України в Единбурзі Євген Маньковський. Захід відбувся за ініціативи представника НААУ в Шотландії, Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Олександра Черниха.

На заході представники Консульства роз’яснили відмінність між продовженням паспорта та отриманням нового документу, порядок реєстрації на сайті консульства в електронній черзі, консульські дії, які здійснюються без попереднього запису в порядку живої черги тощо.

Одним із найпоширеніших питань українців в Північній Ірландії є оформлення документів дітям, у яких закінчилися паспорти, а також порядок реєстрації дітей. Представники Консульства розповіли, яким чином оформлюються нові паспорти та який перелік документів необхідний. Зазначили, що у виключному порядку, коли немає часу на очікування виготовлення паспорта та доставки його до консульської установи, після початку повномасштабного вторгнення громадяни України мають право продовжити паспорт шляхом проставляння спеціальної відмітки.

Також представники Консульства звернули увагу на те, що для коректного відображення закордонних паспортів у додатку ДІЯ необхідно разом з пакетом документів надавати копію довідки про присвоєння індивідуального податкового номера.

Консультації зі всіх питань, пов’язаних з оформленням документів для українців в Північній Ірландії, можна буде отримати під час виїзного консульського обслуговування в м. Белфаст, яке відбудеться 20-21 квітня 2024 року.

На сьогодні в Північній Ірландії перебуває 2300 українців за програмою спеціального захисту.

Цей захід продовжив серію вебінарів, що проводяться НААУ для українців, які вимушено виїхали за кордон, з метою забезпечення прав громадян на належну правову допомогу, доступу до достовірної інформації з правових питань тощо. Раніше адвокати розтлумачили порядок оформлення паспортів для українських громадян, які перебувають на території Великої Британії.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 598

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 5616

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 6831

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 6613

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3591

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3339

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2266

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3344

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл