Так хочеться мирного неба: директор IBA зустрівся із представниками НААУ | НААУ

Так хочеться мирного неба: директор IBA зустрівся із представниками НААУ

Взаємодія
15:55 Ср 30.08.23 1239 Переглядів
Версія для друку

Виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів (International Bar Association, IBA) Марк Елліс в ході свого офіційного візиту до України провів робочу зустріч із представниками Національної асоціації адвокатів України.

Зустріч проходила сьогодні, 30 серпня, в офісі НААУ (Київ, вул. Борисоглібська, 3). З високим гостем спілкувалося керівництво Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, секретаріату НААУ та Ради адвокатів м.Києва.

Зокрема, керівник секретаріату НААУ Вадим Красник відзначив системну підтримку, яка надається проектам НААУ з боку IBA. Зокрема, він згадав забезпечення органів адвокатського самоврядування засобами безперебійного живлення та створення на їхній основі у радах адвокатів регіонів пунктів незламності. «Очікується, що цього року зима буде так само тяжкою, тож отримані нами прилади ще раз стануть технічною основою безперебійної роботи інституту адвокатури», - сказав керівник секретаріату НААУ.

Також він подякував за допомогу, надану міжнародною спільнотою юристів за лінією роботи опікунської ради та передав матеріали Звіту про благодійну допомогу українським адвокатам за період з лютого 2022 року по серпень 2023 року (готується до оприлюднення найближчим часом).

Голова ВКДКА Сергій Вилков розповів про заходи, які були вжиті задля організації роботи кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури в умовах війни. «Сьогодні кваліфікаційні та дисциплінарні палати органів адвокатського самоврядування працюють у штатному режимі. Ми забезпечили під час воєнного стану як відкритий доступ до професії адвоката, так і дотримання високих стандартів діяльності через справедливі і відкриті дисциплінарні процедури, - зазначив він. – Окремої уваги заслуговує напрям роботи із оцифрування масиву інформації, що зберігається з часів функціонування ВККА при Кабміні та діяльності адвокатури за законом 1992 року. Тут не можна не відзначити суттєву роль IBA у створенні необхідних технічних умов. Це збереження історії нашої адвокатури від загроз воєнного часу, це підтвердження стажу роботи, це забезпечення гарантій діяльності».

Марк Елліс у свою чергу запевнив у підтримці ініціатив Національної асоціації адвокатів України, особливо тих, що пов’язані з наданням допомоги колегам під час війни. Він сказав, що дуже цінує позицію НААУ в цьому питанні, відзначивши, що далеко не в усіх адвокатурах інших країн спостерігається подібна відкритість.

Наприкінці зустрічі виконавчому директору IBA продемонстрували малюнки дітей адвокатів, представлених в рамках конкурсу «Перемога дитячих сердець». Високий гість висловив захоплення експозицією, тож йому запропонували обрати один з них на згадку про візит до Києва. Марк Елліс обрав твір восьмирічного Даниіла Свіжого із промовистою назвою «Так хочеться мирного неба». Юрист пообіцяв, що повісить малюнок у своєму кабінеті, як символ війни в Україні, а також написав лист-подяку юному художнику.

Міжнародна асоціація юристів (IBA) — авторитетна організація, яка об’єднує юристів-практиків, асоціації адвокатів і юридичні товариства по всьому світі. Вона була заснована у 1947 році. На даний час IBA має в своєму складі більш ніж 80 тисяч індивідуальних юристів і 200 асоціацій адвокатів і юридичних товариств. Штаб-квартира IBA знаходиться в Лондоні.

М.Елліс відвідує НААУ втретє. Перші два візити були у серпні 2022 року та у лютому 2023 року.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1777

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3060

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4471

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4728

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6176

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13689

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11033

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11073

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл