2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ. | НААУ

2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ.

Різне
14:04 Чт 02.08.18 16872 Переглядів
Версія для друку

2 серпня відбулося силове захоплення приміщення НААУ.

Об 11:45 до НААУ увійшла група мітингуючих на чолі з адвокатом Андрієм Мамалигою, за участю народних депутататів Євгена Дейдея та Степан Хмари

Приводом для цього стало засідання КДКА м. Києва, під час якого мав відбутися розгляд дисциплінарної скарги щодо Мамалиги. З 10:00 Мамалига розпочав пікет під офісом НААУ за участю представників добровольчих батальонів та радикальних організацій, священників та народних депутатів Дейдея та Хмари. Лунали заклики до зміщення керівництва НААУ, образи на адресу адвокатів як професії, а також до прийняття нового закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, проти якого виступають адвокати публічно.

У час, на який було призначено питання Мамалиги, він закликав усіх увійти до офісу НААУ та захистити Мамалигу.

При цьому поліція, яка була присутня, фактично дозволила захоплення офісу НААУ групою невстановлених осіб.

До кімнати, де відбувалося засідання, увійшов натовп орієнтовно зі 100 осіб і заблокував членів КДКА у залі.

Почалися крики і образи, звинувачення комісії у відсутності повноважень, Мамалига через гучномовець почав вимагати протоколи конференції адвокатів м. Києва 2016 року, посвідчення присутніх адвокатів. Через півтори години до зали була викликана швидка допомога.

Присутні при цьому представники поліції жодним чином не реагували на дії сторонніх осіб, натомість мітингувальники прикривалися присутністю народних депутатів та їхніх помічників, спекулювали участю родичів Небесної сотні та ветеранів АТО. На жаль, у цій провокації був використаний і народний депутат Степан Хмара, який почав виривати документи у адвоката Тетяни Гнатюк та ображати.

НААУ вважає, що такими діями група активістів організувала силове захоплення органів адвокатського самоврядування. Бездіяльність поліції пояснюється тим, що в цьому брав участь народний депутат від “Народного фронту” Дейдей, тієї самої політичної сили, представник якої очолює Міністерство внутрішніх справ.

НААУ звернеться до правоохоронних органів з приводу цієї безпрецедентної події.

Напередодні НААУ направила звернення до керівництва держави та послів Великої сімки та Євросоюзу, офісів Ради Європи та ОБСЄ з приводу руйнування конституційного інституту адвокатури в Україні шляхом силових акцій.

Популярні новини

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 202

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 1469

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3059

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7770

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7416

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8359

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6980

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6604

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл