Медіатор на Кіпрі: умови для адвокатів | НААУ

Головна цитата

«На Кіпрі є два реєстри медіаторів, які веде міністерство юстиції та громадського порядку»

Публікація

Медіатор на Кіпрі: умови для адвокатів

10:32 Вт 27.02.24 Автор : Вікторія Поліщук 6608 Переглядів Версія для друку

З 2012 року в Республіці Кіпр діє Закон «Про деякі аспекти медіації в цивільних справах», прийнятий в рамках гармонізації національного законодавства з Директивою 2008/52/ЄС. Ним визначаються засади медіації у цивільних, трудових і господарських справах, в тому числі, транскордонних.

За загальним правилом закону, сторони мають право обирати медіатора. Сторони за погодженням з медіатором визначають спосіб проведення процедури, її тривалість, зобов'язання щодо конфіденційності процесу, оплату послуг медіатора, а також будь-які інші питання, які сторони вважають за необхідне узгодити.

У країні є два реєстри медіаторів, які веде міністерство юстиції та громадського порядку. Перший – для комерційних спорів, другий – якщо медіація стосується цивільних спорів, відмінних від комерційних.

Медіаторами на Кіпрі не можуть бути особи, дієздатність яких обмежена (перебувають під опікою чи піклуванням), засуджені за тяжкий кримінальний злочин або злочин, пов'язаний з нечесністю або моральною розпустою, які обіймають посади на державній службі (ні постійно, тимчасово, за сумісництвом).

Аби потрапити до Реєстру медіаторів у комерційних спорах, необхідно вже перебувати у Реєстрі адвокатів і мати річну ліцензію або бути членом Торгово-промислової палати Кіпру чи Науково-технічної палати Кіпру. Також слід мати університетський диплом і пройти спеціальну програму підготовки медіатора загальною тривалістю 40 годин, організовану ТПП або Технічною палатою Кіпру.

Для медіаторів з цивільних спорів, відмінних від комерційних, потрібно також бути адвокатом з річною ліцензією, а також подати міністру юстиції та громадського порядку сертифікат, що підтверджує проходження програми підготовки медіатора.

Також у будь-якому випадку доведеться сплатити реєстраційний збір у розмірі 30 євро.

Кожен медіатор зобов'язаний продовжувати навчання з питань медіації, відвідуючи щонайменше двадцять чотири години занять кожні три роки з моменту реєстрації в реєстрі медіаторів, та подавати відповідне свідоцтво міністру.

Автор публікації: Вікторія Поліщук

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Інші публікації автора

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл