NextGen – в ритмі сучасної адвокатури | НААУ

Головна цитата

NextGen Odesa постійно приймає участь у підготовці та проведенні заходів з підвищення кваліфікації адвокатів. Починаючи з квітня цього року, ними було організовано та проведено більше п’яти заходів з підвищення кваліфікації, за участю суддів та адвокатів.

Публікація

NextGen – в ритмі сучасної адвокатури

15:17 Вт 17.09.19 Автор : Володимир Мацко 1670 Переглядів Версія для друку

В серпні цього року комітет NextGen відзначив свою першу річницю від дати заснування. Одні намагалася критикувати цей комітет, інші долучилися до активної роботи та генерації ідей молодих адвокатів. Але комітет молодих адвокатів довів своє значення у розвитку сучасної адвокатури.

Досвід та інновації молодих адвокатів:

Адвокатура завжди займала важливе місце в суспільстві не зважаючи на історико-політичний період, а також бажання держави підпорядкувати цей соціальний інститут та встановити над ним тотальний контроль. Сучасна адвокатура дещо відрізняється від часів присяжних-повірених. Ці відмінності зростають у геометричній прогресії так як робота сучасного адвоката потребує постійного оновлення та генерації нових ідей для того, щоб відповідати вимогам сьогодення.

Однак, будь які новації та розвиток не можуть бути ефективним без досвіду фахових адвокатів, корифеїв адвокатури. Наприклад, чи можна уявити адвокатуру Одещини без її засновника – Бронза Йосипа Львовича, який постійно передає свій досвід та етичну основу молодим адвокатам.

В той же час, чи може сучасна адвокатура існувати та розвиватися без ідей молодих адвокатів? Звісно ні!

Саме це довела спільна та плідна робота команди NextGen!

Так, наприклад, NextGen Odesa постійно приймає участь у підготовці та проведенні заходів з підвищення кваліфікації адвокатів. Починаючи з квітня цього року, ними було організовано та проведено більше п’яти заходів з підвищення кваліфікації, за участю суддів та адвокатів.

Як зазначає координатор NextGen Odesa Володимир Мацко, основною ідею проведення спільних заходів, в яких приймають участь адвокати та судді, є побудова комунікаційної платформи з метою обговорення найбільш дискусійних питань, які виникають в роботі адвоката, суду тощо. Саме це дозволить згенерувати єдиний підхід до застосування положень процесуальних законів або до застосування норм права.

Суспільна активність молодої адвокатури:

Давайте згадаємо, коли досвід та активність молодих адвокатів стали завадою встановлення тотального контролю над адвокатурою.

Вірно, цим прикладом стало протистояння закону №9055, який ставив своєю ціллю розрізнення адвокатського інституту на окремі ради адвокатів. Звісно, коли немає єдності в адвокатурі, то не буде й міцного та незалежного інституту захисту прав та інтересів громадян. Саме тоді досвідчені адвокати розробляли стратегію протидії захоплення адвокатури з боку держави, а молоді - втілювали активну боротьбу у життя на усіх інформаційних майданчиках та в ЗМІ.

Розробка нового порядку підвищення кваліфікації адвокатів:

Підвищення професійного рівня адвоката є важливим завданням Національної асоціації адвокатів України, оскільки саме на адвоката покладається захист прав та інтересів людини від незаконного переслідування та поновлення порушених або невизнаних прав.

З цією метою було запроваджено можливість генерації електронних ордерів та розробка нового порядку підвищення кваліфікації адвокатів.

Новим порядком запроваджено:

  • Функціювання електронного кабінету адвоката, в якому обліковуються нараховані бали, і відтепер, адвокат може не подавати паперові звіти про підвищення кваліфікації та місяцями очікувати нарахування балів. На жаль, навіть сьогодні, де-які Ради адвокатів регіонів не подали своєчасно звіти, що унеможливило нарахування балів , що в свою чергу спричинило певні незручності для адвокатів;
  • Можливість он-лайн реєстрації на будь-який захід, який акредитований експертною радою;
  • Наявність та доступність презентацій семінарів, які відвідали адвокати, з метою закріплення отриманих знань;
  • Наявність контролю якості заходів, з метою недопущення некваліфікованих спікерів та лекторів, що дозволяє не витрачати цінний час адвокатів;

А тепер давайте спробуємо відповісти на просте запитання: «Чи може існувати сучасна адвокатура, без багаторічного досвіду, інноваційного підходу та нестримної енергії молодих адвокатів?».

Відповідь однозначна – НІ! Саме для цього Національна асоціація адвокатів Україні створює усі умови та надає можливості реалізувати ідеї молодої адвокатури у життя.

Автор публікації: Володимир Мацко

 

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл