Принцип інституційної безперервності влади в Україні розтлумачать адвокати | НААУ

Принцип інституційної безперервності влади в Україні розтлумачать адвокати

Анонс
16:21 Ср 03.04.24 7995 Переглядів
Версія для друку

16 квітня 2024 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему «Принцип інституційної безперервності влади в Україні: виклики в умовах воєнного стану та післявоєнного періоду».

Організаторами заходу виступили комітети НААУ з питань виборчого права та з питань верховенства права.

Захід розпочнеться об 11.00 у режимі онлайн і транслюватиметься на платформі Zoom та Facebook-сторінці НААУ.

На сьогодні в Україні наявна потреба у дослідженні законодавства, в тому числі, міжнародного досвіду, правозастосовної практики та практики органів конституційного контролю з питань безперервності влади. Обговорення зазначених проблем надасть можливість сформувати уніфіковане розуміння інституту безперервності влади в умовах воєнного стану та післявоєнного періоду у контексті єдності підходів у правотворчій та правозастосовчій діяльності. Особливо актуальною є характеристика зазначених питань щодо Верховної Ради України та Президента України.

Питання для обговорення:

  • законодавче регулювання інституту безперервності влади у розрізі національних і міжнародних стандартів: парламентський і президентський виміри;
  • роль органів конституційного контролю з погляду офіційного тлумачення питань безперервності влади;
  • правозастосовча практика з питань інституційних основ безперервності влади: висновки судів, практика ЦВК тощо.

Спікерами на заході будуть представники обох комітетів НААУ та запрошені гості: перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура, член Центральної виборчої комісії України Сергій Постівий, заступник голови Центральної виборчої комісії України Сергій Дубовик, член Центральної виборчої комісії України та член Ради Комітету НААУ з питань виборчого права Андрій Євстігнєєв, завідувачка кафедри конституційного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольга Лотюк. Модеруватимуть захід голови комітетів НААУ Алла Басалаєва та Марина Ставнійчук.

Взяти участь у заході можна за посиланням.

За більш детальною інформацією можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Віталія Федірка (v.fedirko@unba.org.ua).

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1773

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3056

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4467

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4724

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6171

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13689

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11033

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11073

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл