Адвокатів запрошують дослідити права людини в епоху цифрових технологій | НААУ

Адвокатів запрошують дослідити права людини в епоху цифрових технологій

Анонс
13:49 Чт 22.02.24 3844 Переглядів
Версія для друку

28 лютого 2024 року в рамках Тижня КіберШотландії у НААУ відбудеться конференція на тему «Соціальна справедливість і цифрова економіка: кібербезпека, крипторегуляція, ШІ, права людини в епоху цифрових технологій».

Захід проводиться за ініціативою представника НААУ в Шотландії Олександра Черниха у співпраці з британськими юридичними організаціями, Інститутом економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України, організацією «Українська сучасна цифрова наука» та Європейською асоціацією молодих адвокатів.

Конференція розпочнеться о 13:00 за київським часом (об 11:00 за лондонським) у режимі онлайн і транслюватиметься на платформі Zoom та на Facebook-сторінці НААУ. Мова – англійська з перекладом українською.

Реєстрація на захід доступна за посиланням.

Захід складається з п’яти сесій, які присвячені тенденціям цифрової економіки, впливу діджиталізації на право, регулюванню віртуальних активів, кібербезпеки, кіберрозслідування, розшуку віртуальних активів, застосуванню санкцій у цифровому просторі.

Доповідачами запрошені народні депутати України, українські та британські науковці та адвокати, експерти з кібербезпеки, представники міжнародних учасників крипторинку, кіберполіції та міжнародних організацій. Модеруватиме захід О.Черних.

З програмою конференції можна ознайомитись тут.

За більш детальною інформацію можна звертатися до члена команди координатора комітетів НААУ Марини Вітліної (m.vitlina@unba.org.ua).

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Велика приватизація: сподівання на повне розблокування процесу

Попри вкрай складну економічну ситуацію, спричинену війною, Україна вимагає дієвих підходів до відновлення економіки. І приватизація є одним із ключових джерел наповнення бюджету та перетворення неефективних державних активів на дієздатні підприємства, що створюють робочі місця та забезпечують податкові надходження.

16:38 Пт 30.08.24 1437

Cудова практика

Обчислення вислуги років за участь в операціях Миротворчих Сил:…

Час служби у складі Миротворчих Сил ООН військовослужбовцям Збройних Сил України зараховується до вислуги років для призначення пенсій на пільгових умовах: один місяць служби за три місяці.

14:28 Пт 30.08.24 1600

Підтримка

Родина загиблого на війні бійця отримала допомогу від Опікунської…

Опікунська рада НААУ підтримала родину загиблого на війні бійця, а також надала матеріальну допомогу двом пораненим воїнам та адвокату, який втратив майно через ворожі обстріли.

12:36 Пт 30.08.24 1742

Законодавство

Зміни до КПК про безальтернативне тримання під вартою суперечать…

Безальтернативне тримання під вартою для підозрюваних у правопорушеннях проти власності, у сфері господарської та службової діяльності суперечить положенням Конституції України, рішенням Конституційного Суду, а також практиці Європейського Суду з прав людини.

11:04 Чт 29.08.24 3361

Гарантії діяльності

Обшук у адвоката і гарантії діяльності: 8 висновків АП ВАКС, які…

Адвокати, як і судді, наділені окремими елементами імунітету спеціального суб’єкта у кримінальному провадженні проти них. Тож підхід, установлений щодо суддів варто застосовувати за аналогією щодо гарантій адвокатської діяльності.

10:12 Ср 28.08.24 5780

Cудова практика

Зниклий безвісти військовий: як визнати загиблим (судова практика)

В умовах війни буває так, що всі обставини свідчать про загибель військовослужбовця, але немає тіла або його неможливо ідентифікувати. В таких випадках отримати лікарський документ про смерть не вийде. Особа визнається безвісти зниклою, а родичі не можуть отримати всіх належних сум.

16:07 Вт 27.08.24 6171

Гарантії діяльності

Захисту достойні всі, адвокатура виконує цю вимогу Конституції

Формування у суспільстві думки, що адвокати якось неправильно обирають собі клієнтів, бо деякі люди не варті захисту, - дуже небезпечне явище для держави. У майбутньому це може бути використано нашими ворогами проти України.

12:58 Вт 27.08.24 5301

Привітання

Привітання з Днем незалежності України!

Шановні колеги, друзі та партнери!

8:57 Сб 24.08.24 34545

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл