Як отримати кваліфікацію солісітора в Ірландії | НААУ

Як отримати кваліфікацію солісітора в Ірландії

За кордоном
16:45 Пт 26.01.24 7929 Переглядів
Версія для друку

Усі юристи (які не мають кваліфікації в Європейському Союзі або не підпадають під взаємні угоди) повинні пройти стандартний процес підготовки соліситорів в Ірландії: попередній іспит, вступний іспит FE-1, курс професійної практики, розширені факультативи, тренування в офісі. Після цього вас зарахують до списку соліситорів.

Всі ці етапи розглянула представник НААУ в Республіці Ірландія Анна Базарчіна під час вебінару «Доступ до адвокатської професії за кордоном», який нещодавно організував Комітет НААУ з міжнародних зв’язків.

Попередній іспит для недипломованих студентів (кандидат має бути старший 21 року) проводиться раз на рік. Він складається з трьох блоків: перевірки рівня англійської мови,  загальних знань та орієнтування в питаннях побудови державних органів Ірландії. Прохідний бал у кожному блоці становить 50%. Всі три роботи необхідно здати за один раз. Дозволяється максимум три спроби.

Вступний іспит до Юридичного товариства Ірландії (FE-1) проводиться двічі на рік, як правило, навесні та восени. Він складається з восьми робіт за такими галузями: господарське, конституційне, контрактне, кримінальне, деліктне право, а також право власності, справедливості і трастів, право ЄС.

Зареєструватися для складання індивідуальних предметів іспиту FE-1 можна на сайті Law Society (www.lawsociety.ie). Ціна складає 115 євро за предмет. Кандидатам потрібно скласти лише один іспит за сесію, щоб рухатися вперед. Термін складання всіх восьми предметних іспитів, починаючи з моменту першої здачі кандидатом одного або кількох з них, становить сім років. Складати іспит можна як офлайн, так і онлайн.

Курс професійної практики (PPC) — це повний навчальний курс. Протягом курсу ви дізнаєтесь, як виконувати роботу соліситора. Кандидати на PPC повинні знайти відповідного (практикуючого) соліситора для роботи в якості стажера. І перш ніж подавати заявку на участь у PPC необхідно укласти дворічний контракт на навчання з соліситором, що має 4-річний досвід роботи в Ірландії. вартість реєстрації контракту на навчання становить 920 євро.

А от вартість самого курсу, який триває з вересня по квітень, становить 10,5 тис. євро. Він охоплює такі предмети як прикладне земельне право, податки, бізнес, трудове право, сімейне право, цивільне та кримінальне судочинство. Курсант набуває навичок у цивільній та кримінальній адвокатурі, консультуванні, юридичних дослідженнях, правовій презентації, написанні та складанні юридичних документів, переговорах.

Також є чотири факультативні навчальні модулі, які необхідно завершити після PPC. Їхня загальна вартість становить 1656 євро.

Тренування в офісі триває 24 місяці. Попередньо необхідно визначитися із видом практики: комерційна чи загальна / штатна чи приватна практика, розмір фірми – мала, середня чи велика. Після цього необхідно подати заявку в місцеві фірми в рамках процесу найму «Milkround» (зазвичай з вересня по жовтень). Ви повинні мати актуальне резюме з акцентом на юридичний досвід роботи. І коли завершиться навчальний контракт, Товариство юристів Ірландії зарахує вас до списку соліситорів.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 2139

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3411

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4820

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 5078

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6527

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13702

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11040

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11077

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл