Змінено вимоги до скарги на адвоката | НААУ

Змінено вимоги до скарги на адвоката

Самоврядування
10:16 Чт 25.01.24 11514 Переглядів
Версія для друку

При поданні до КДКА скаржником, адвокатом або представником однієї зі сторін документів до заяви (пояснень, заперечень, клопотань про долучення доказів) тепер необхідно додавати доказ надіслання копій таких документів іншій стороні листом з описом вкладення.

Відповідне доповнення до Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність» внесене рішенням РАУ від 15-16 грудня 2023 р. №122, текст якого оприлюднений на сайті НААУ.

Аналогічна вимога передбачена при поданні скарги (заяви) до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Нагадаємо, згідно із Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», право на звернення до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури із заявою (скаргою) щодо поведінки адвоката, яка може бути підставою для дисциплінарної відповідальності, має кожен, кому відомі факти такої поведінки.

Заява (скарга) адресується до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Вимоги до заяви визначаються пунктами 14, 36 Положення стосовно скарг до КДКА та ВКДКА відповідно.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Популярні новини

Дискусія

Велика приватизація: сподівання на повне розблокування процесу

Попри вкрай складну економічну ситуацію, спричинену війною, Україна вимагає дієвих підходів до відновлення економіки. І приватизація є одним із ключових джерел наповнення бюджету та перетворення неефективних державних активів на дієздатні підприємства, що створюють робочі місця та забезпечують податкові надходження.

16:38 Пт 30.08.24 1494

Cудова практика

Обчислення вислуги років за участь в операціях Миротворчих Сил:…

Час служби у складі Миротворчих Сил ООН військовослужбовцям Збройних Сил України зараховується до вислуги років для призначення пенсій на пільгових умовах: один місяць служби за три місяці.

14:28 Пт 30.08.24 1658

Підтримка

Родина загиблого на війні бійця отримала допомогу від Опікунської…

Опікунська рада НААУ підтримала родину загиблого на війні бійця, а також надала матеріальну допомогу двом пораненим воїнам та адвокату, який втратив майно через ворожі обстріли.

12:36 Пт 30.08.24 1802

Законодавство

Зміни до КПК про безальтернативне тримання під вартою суперечать…

Безальтернативне тримання під вартою для підозрюваних у правопорушеннях проти власності, у сфері господарської та службової діяльності суперечить положенням Конституції України, рішенням Конституційного Суду, а також практиці Європейського Суду з прав людини.

11:04 Чт 29.08.24 3419

Гарантії діяльності

Обшук у адвоката і гарантії діяльності: 8 висновків АП ВАКС, які…

Адвокати, як і судді, наділені окремими елементами імунітету спеціального суб’єкта у кримінальному провадженні проти них. Тож підхід, установлений щодо суддів варто застосовувати за аналогією щодо гарантій адвокатської діяльності.

10:12 Ср 28.08.24 5837

Cудова практика

Зниклий безвісти військовий: як визнати загиблим (судова практика)

В умовах війни буває так, що всі обставини свідчать про загибель військовослужбовця, але немає тіла або його неможливо ідентифікувати. В таких випадках отримати лікарський документ про смерть не вийде. Особа визнається безвісти зниклою, а родичі не можуть отримати всіх належних сум.

16:07 Вт 27.08.24 6227

Гарантії діяльності

Захисту достойні всі, адвокатура виконує цю вимогу Конституції

Формування у суспільстві думки, що адвокати якось неправильно обирають собі клієнтів, бо деякі люди не варті захисту, - дуже небезпечне явище для держави. У майбутньому це може бути використано нашими ворогами проти України.

12:58 Вт 27.08.24 5304

Привітання

Привітання з Днем незалежності України!

Шановні колеги, друзі та партнери!

8:57 Сб 24.08.24 34546

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл