Усі непорозуміння між адвокатами мають пройти стадію примирення | НААУ

Усі непорозуміння між адвокатами мають пройти стадію примирення

Етика
14:42 Пт 02.06.23 2165 Переглядів
Версія для друку

Коли у роботі адвоката виникають конфлікти із колегами (особливо якщо йдеться про ознаки дисциплінарного проступку), єдиним конструктивним напрямом розв’язання проблеми є мирне залагодження такого конфлікту із залученням органів адвокатського самоврядування.

Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ під час свого першого червневого засідання розглянув звернення адвоката про ототожнення його із клієнтом у коментарях іншого адвоката у Фейсбуці.

Згідно з п.18 Основних положень про роль адвокатів, прийнятих VIII Конгресом ООН по запобіганню злочинам 1 серпня 1990 року, адвокати не повинні ідентифікуватися з клієнтами та їх справами у зв'язку з виконанням професійних обов'язків. Водночас, на практиці дана норма часто ігнорується. Проблему на професійному рівні неодноразово вже обговорювали у Національній асоціації адвокатів України під час тематичних заходів.

Дослідивши долучені матеріали та заслухавши думки, Комітетом було підготовлено рекомендації з можливими шляхами вирішення ситуації, а саме звернення направлене до ради адвокатів регіону за адресою робочого місця, яка має вжити заходів мирного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, допустимими формами реагування адвоката на незаконну або неетичну поведінку іншого адвоката, якою заподіяна або може бути заподіяна шкода інтересам адвоката відповідно до ст. 52 Правил адвокатської етики вважається звернення до органів адвокатського самоврядування. В тому числі тих, що наділені дисциплінарними повноваженнями. При цьому кожен адвокат має вжити заходи мирного врегулювання конфлікту, що виник. І в разі ініціювання дисциплінарного провадження адвокат має попередньо повідомити про це раду адвокатів регіону.

Крім цього питання Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності також проаналізував діяльність редакційної групи та графік чергування, склад оперативних груп представників Комітету. За результатами вдалося оптимізувати роботу та підвищити готовність до нових викликів.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1467

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2759

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4175

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4428

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5872

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13678

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл