Адвокатам пояснять алгоритм захисту прав дітей у спорах щодо стягнення додаткових витрат | НААУ

Адвокатам пояснять алгоритм захисту прав дітей у спорах щодо стягнення додаткових витрат

Анонс
16:46 Вт 30.05.23 1680 Переглядів
Версія для друку

8 червня 2023 року у НААУ відбудеться круглий стіл на тему: «Спори про стягнення додаткових витрат на дитину: на що звертати увагу для досягнення позитивного результату?».

Захід ініційовано Комітетом з сімейного права НААУ спільно з Центром «Адвокат дитини» ВША.

Під час круглого столу адвокати обговорять дієвий алгоритм захисту прав дітей у спорах щодо стягнення додаткових витрат, визначать на основі аналізу актуальної судової практики які витрати можна віднести до додаткових та які обставини зумовлюють обов’язок батьків брати участь у додаткових витратах на утримання дітей, окреслять процесуальні особливості такого роду справ тощо.

Питання, що заплановані до обговорення:

1. Додаткові витрати на утримання дитини: поняття, нормативно-правове регулювання, відмінність від аліментів.

2. Особливі обставини, що зумовлюють додаткові витрати на утримання дитини: які фактори можуть спричиняти їх виникнення; приклади таких обставин; де шукати їх перелік?

3. Які витрати не відноситься до додаткових витрат на утримання дитини? Аналіз відповідної судової практики.

4. Процесуальні аспекти та формування стратегії ведення справ про стягнення додаткових витрат на утримання дитини через призму аналізу практики ВС.

5. Доказова база у справах про стягнення додаткових витрат на утримання дитини.

6. Форма стягнення та визначення розміру додаткових витрат на утримання дитини, що підлягає компенсації іншим з батьків.

7. Період, за який можуть бути стягнуті додаткові витрати на дитину. Відповідальність за прострочення оплати додаткових витрат на дитину.

8. Участь батьків у додаткових витратах на дитину: зарубіжний досвід.

Доповідачами заходу стануть адвокати, члени Комітету з сімейного права НААУ, Центру сімейного права ВША НААУ: Людмила Гриценко, Анна Осадча, Ольга Філатова, Ірина Попіка, Олена Кухаренко, Ольга Семенюк, Ольга Сєришева, Олена Дришлюк, Тетяна Кондратенко), а також судді Верховного Суду.

Захід транслюватиметься на платформі Zoom, Facebook-сторінці НААУ, YouTube ВША НААУ.

Зареєструватися для участі у круглому столі можна за посиланням: http://surl.li/hltmi.

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 209

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 670

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 1962

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3602

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 3821

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 3991

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4671

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6137

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл