НААУ закликає Уповноваженого ВРУ з прав людини звернути увагу на порушення слідчими ДБР професійних прав і гарантій адвокатської діяльності | НААУ

НААУ закликає Уповноваженого ВРУ з прав людини звернути увагу на порушення слідчими ДБР професійних прав і гарантій адвокатської діяльності

Гарантії діяльності
18:18 Пн 10.04.23 3060 Переглядів
Версія для друку

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова направила лист до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, в якому звернулась з проханням здійснити в межах повноважень заходи, направлені на відновлення порушених правоохоронними органами прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності, у тому числі для неприпустимості подібних порушень у подальшому.

Приводом для цього стало кричуще порушення конституційних прав громадян та професійних прав і гарантій адвокатської діяльності їх захисників-адвокатів з боку слідчих Державного бюро розслідувань, які порушивши приписи КПК України, провели низку незаконних обшуків у адвокатів міста Києва і Київської області 6 квітня 2023 року.

НААУ заявляє про своє занепокоєння у зв’язку зі здійсненням забороненого Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» ототожнення адвокатів з їхніми клієнтами, здійсненням тиску на адвокатську професію, незаконного втручання в адвокатську діяльність, реального фізичного впливу на окремих адвокатів, під час виконання ними своїх правозахисних функцій.

НААУ наголошує, що такі дії правоохоронних органів стосовно адвокатів є неприйнятними у правовій демократичній країні.

До листа додано Висновок про масове порушення прав та гарантій адвокатської діяльності працівниками Державного бюро розслідувань від 10.04.2023, підготовлений Комітетом захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ.

Також з цього приводу Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова скликає 11 квітня 2023 року позачергове засідання Ради адвокатів України. Засідання відбудеться о 9.00 в режимі онлайн.

Перегляд файлу: Висновок про масове порушення прав та гарантій адвокатської діяльності працівниками Державного бюро розслідувань

 

 

Популярні новини

Законодавство

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити…

Ідея розвитку співробітництва територіальних громад, запропонована у парламенті, в цілому є позитивною і заслуговує на підтримку. Водночас, низку механізмів треба доопрацювати.

12:27 Чт 24.10.24 403

Самоврядування

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Відповідно до Регламенту Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, рішення ВКДКА приймається відкритим голосуванням. До останнього засідання члени комісії могли голосувати «за», «проти» та «утримався».

16:46 Ср 23.10.24 1515

Законодавство

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду…

Якщо через бойові дії, терористичні акти чи диверсії, спричинені збройною агресією РФ, ваша квартира чи будинок були знищені, ви можете розраховувати на компенсацію. Відповідні питання розглядає спеціальна комісія при місцевій владі. У деяких випадках розгляд заяви можуть зупинити.

12:58 Ср 23.10.24 1733

Самоврядування

Змінено вимоги до скарг суддів на адвокатів

До судових рішень, ухвал, окремих ухвал або постанов, що подаються суддями до КДКА на дії адвокатів, не застосовуються вимоги, встановлені до заяви (скарги) щодо неналежної поведінки адвоката.

16:24 Вт 22.10.24 3032

Законодавство

Чи варто обмежити дискрецію суду в питанні поновлення строків?

Оцінка поважності причин пропуску процесуального строку належить до виключної дискреції суду, що вирішує відповідне процесуальне питання. Наявність чи відсутність поважних причин для пропуску оцінюється сьогодні за внутрішнім переконанням суду.

13:23 Пн 21.10.24 4593

ЄРАУ

В ЄРАУ відкрили емейли адвокатів

Інформацію про адресу електронної пошти адвокатів, розміщену в Єдиному реєстрі адвокатів України, відкрили для публічного доступу.

12:36 Пн 21.10.24 6877

Самоврядування

Учасникам засідань ВКДКА дали доступ до матеріалів їхніх справ у…

Відтепер учасники дисциплінарних проваджень (скаржники та адвокати) мають можливість знайомитися з усіма матеріалами справи через захищене хмарне сховище ще до початку розгляду скарги у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури. Логін та пароль для доступу надаватиме секретаріат ВКДКА разом із запрошенням на засідання.

12:46 Пт 18.10.24 8687

Захист військових

Посадовий оклад військовослужбовця: як визначається розмір

Посадовий оклад є одним з трьох основних видів грошового забезпечення військовослужбовця. Його розмір залежить від займаної посади і визначеного тарифного розряду.

10:34 Чт 17.10.24 10116

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл