Ірина Василик провела майстер-клас на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?» | НААУ

Ірина Василик провела майстер-клас на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?»

Етика
19:02 Ср 29.03.23 1002 Переглядів
Версія для друку

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Національною асоціацією адвокатів України (НААУ) 21 березня 2023 року проведено практико-орієнтований майстер-клас на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?».

Спікером майстер-класу виступила Ірина Василик, кандидат історичних наук, адвокат, проректор ВША НААУ, доцент, керівник науково-методичного Центру досліджень адвокатури і права НААУ, член Експертної та Науково-консультативної ради НААУ, лауреат Премії ім. Тараса Шевченка Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, експерт з історії адвокатури України та правил адвокатської етики.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся організатор заходу – завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, канд. юрид. наук, адвокат Руслан ​Мельниченко, який зосередив увагу учасників на тому, що НААУ є одним із основних стейкголдерів правничих освітніх програм у ДТЕУ. Саме НААУ об’єднує всіх без винятку адвокатів України та створена з метою забезпечення реалізації завдань адвокатського самоврядування, які визначені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Також було відзначено, що ДТЕУ цінує співпрацю з НААУ і продовжить розвивати спільні проєкти, які будуть сприяти професіоналізації правничих освітніх програм ДТЕУ та формуванню у студентів практичних навичок та вмінь.

До участі у майстер-класі були залучені здобувачі, гаранти та стейкголдери (роботодавці та випускники) ОНП з підготовки докторів філософії за юридичними спеціальностями.

Порядок денний майстер-класу включив обговорення зі студентами практичних питань у сфері адвокатської діяльності:

  • Аналіз правил етики країн ЄС.
  • Правила етики сусідніх держав – Польщі та Угорщини щодо співпраці з іноземними колегами.
  • Правила адвокатської етики стосовно співпраці з іноземними колегами.
  • Гонорарна політика: писані і неписані правила взаємодії з іноземними адвокатами.
  • Страхування адвокатів у ЄС.
  • Співпраця з колегами-адвокатами.
  • Кореспонденція між адвокатами.
  • Спори між адвокатами з різних держав – членів асоціації.

За результатами проведеного заходу поглиблено взаємодію НААУ та ДТЕУ у напрямі розвитку бакалаврських і магістерських ОПП з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Адвокатам дадуть поради, як реагувати на протиправні дії ТЦК

У Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації щодо алгоритму дій адвокатів у разі посягання на їхні професійні права з боку представників державних органів, зокрема ТЦК, під час надання правничої допомоги клієнтам. До роботи долучать ради адвокатів регіонів.

14:12 Чт 09.05.24 1301

Законодавство

Відповідальність за перешкоджання праву особи на захист слід…

Останнім часом в Україні почастішали випадки перешкоджання громадянам в реалізації їх конституційного права на захист. Такі протиправні діяння вчиняються службовими особами, зокрема військовослужбовцями ТЦК та СП. Їхня суспільна небезпечність істотно підвищується в умовах воєнного або надзвичайного стану, під час якого право людини на захист не може бути обмежено.

13:03 Чт 09.05.24 793

Гарантії діяльності

Тиск на адвокатів – показник порушення прав людини в Україні, - НААУ

Зростання тиску на адвокатуру загрожує погіршенням стану дотримання прав людини в Україні. Статистика порушень гарантій адвокатської діяльності свідчить про загрозливу ситуацію для ефективної і безпечної професійної діяльності захисників.

11:18 Чт 09.05.24 1329

Гарантії діяльності

Як діяти, коли суд намагається усунути незручного адвоката?

Одним із найчастіших порушень, яких під час кримінального провадження зазнають учасники, є посягання на вільний вибір захисника. Так, суд може усунути обраного адвоката і залучити більш «зручного». Якось вплинути на це обвинувачений не може.

14:26 Ср 08.05.24 2170

Дискусія

Як знизити корупційні ризики в аграрній сфері? Вчені та практики…

Неоднозначне тлумачення та застосування норм земельного законодавства робить правонаступників колишніх колективних сільськогосподарських підприємств об’єктами переслідування з боку правоохоронних органів.

13:37 Ср 08.05.24 2144

Гарантії діяльності

Правнича допомога – це не заробіток на горі, а гарантія реалізації…

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова звернулася до міністра оборони України Рустема Умєрова у зв’язку із публікацією «Заробіток на горі родин загиблих героїв», що була розміщена на офіційних ресурсах Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

20:00 Вт 07.05.24 5560

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 7547

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 8414

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл