Центр досліджень адвокатури і права НААУ звітує про діяльність у 2022 році | НААУ

Центр досліджень адвокатури і права НААУ звітує про діяльність у 2022 році

Самоврядування
10:00 Ср 08.03.23 1335 Переглядів
Версія для друку

За 2022 році, попри війну і якийсь час закриті архіви та бібліотеки, Центру все ж вдалося закінчити дослідження і підготувати до друку монографію з серії «Регіональна адвокатура України» з історії адвокатури міста Києва, а також Календар, присвячений 10-й річниці НААУ, який буде доступний для всіх на сайті НААУ.

Дослідники Центру продовжили свою наукову діяльність, публікацію статей, участь у конференціях, зокрема, взяли участь у міжнародних конференціях у Тернополі, Харкові, Кракові та Познані.

Продовжувалася просвітницька діяльність через вебінари для адвокатів і студентів, а також популяризаційна робота Проекту «Історія адвокатури України» спільно з українським радіо та Українською поштою, підготовлено ювілейну марку «НААУ 10 років успіху».

Проведено круглий стіл на базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і передано правничу бібліотеку адвоката Олекси Коссака у Музей адвокатури Івано-Франківщини та бібліотеки Юридичного Інституту.

З ініціативи Центру відбулося перейменування Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені адвоката Б. Козубського села Раковець Збаразького району Тернопільської області на Раковецьку гімназію імені адвоката Бориса Козубського Вишнівецької селищної ради Кременецького району Тернопільської області.

Налагоджено роботу із Національним педагогічним університетом ім. М. Драгоманова щодо відкриття Кабінету-музею історії адвокатури, з Навчально-науковим інститутом права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» щодо відкриття кабінету-музею історії адвокатури Рівненщини.

У 2022 році Центр розпочав 2 нових проекти, пов'язаних із війною:

1. Проект «Адвокатура в час війни» - збір інформації про адвокатів, які загинули, спогадів адвокатів, які беруть участь у війні у лавах ЗСУ тощо.

2. Проект «Творчість адвокатів в час війни», спільно з Комітетом з гуманітарних питань і творчих ініціатив НААУ. Збір творчих робіт адвокатів, написаних чи створених під час війни. Твори адвокатів в час війни публікуються на сторінці Проекту «Історія адвокатури України» у Facebook.

Детальніше зі Звітом Центру досліджень адвокатури і права НААУ за 2022 рік можна ознайомитись за посиланням.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 803

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 937

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 953

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 3006

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 2323

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 2453

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3427

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6947

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл