Міжнародні організації високо оцінюють стандарти діяльності адвокатури в Україні – Лідія Ізовітова | НААУ

Міжнародні організації високо оцінюють стандарти діяльності адвокатури в Україні – Лідія Ізовітова

Різне
13:22 Пт 16.12.22 951 Переглядів
Версія для друку

«За роки існування нам вдалося побудувати самоврядну професійну незалежну від держави організацію – Національну асоціацію адвокатів України, яка демонструє найвищі стандарти діяльності адвокатури. Це підтверджують провідні міжнародні юридичні організації, які дбають саме про європейські стандарти», - на цьому наголосила Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова під час засідання Ради адвокатів України 16 грудня 2022 року, присвячене Дню адвокатури України.

Під час свого виступу вона нагадала історію становлення української адвокатури, розповіла про досягнення за 10 років створення НААУ та окреслила проблемні питання, які стосуються розвитку адвокатури, в тому числі, стану адвокатури в період запровадженого воєнного стану.

«Нова історія для української адвокатури розпочалась 24 лютого 2022 року. Завдяки розвинутій системі органів адвокатського самоврядування з перших днів нам вдалося організувати ланцюг адвокатської взаємодії. Регіональні ради адвокатів надають допомогу адвокатам та їх родинам, в тому числі, безоплатну правову допомогу переміщеним особам та військовим, працюючи в цілодобовому режимі», - зазначила Лідія Ізовітова.

Голова НААУ, РАУ підкреслила і той факт, що міцну та активну позицію української адвокатури високо оцінюють міжнародні організації. Так, під час Пленарної сесії ССВЕ, вручаючи нагороду НААУ з прав людини 2022 року, Президент ССВЕ Джеймс МакГілл заявив, що НААУ демонструє найкращі стандарти діяльності адвокатури, організованої у сильну незалежну асоціацію адвокатів.

«Це одна із самих високих оцінок нашої діяльності. І вже ніхто не може нам сказати, що щось в нашій організації не відповідає європейським стандартам. Організація, яка дбає саме про європейські стандарти в адвокатурі, висловила, що наші стандарти організації адвокатської діяльності є найвищими», - сказала Лідія Ізовітова.

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1522

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 2814

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4230

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4483

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 5927

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13681

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11028

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11071

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл