НААУ демонструє найкращі стандарти діяльності адвокатури, організованої у сильну незалежну асоціацію адвокатів – Президент ССВЕ | НААУ

НААУ демонструє найкращі стандарти діяльності адвокатури, організованої у сильну незалежну асоціацію адвокатів – Президент ССВЕ

Різне
12:00 Пн 28.11.22 703 Переглядів
Версія для друку

25 листопада 2022 року в м. Брюссель під час Пленарної сесії ССВЕ Національна асоціація адвокатів України отримала нагороду CCBE з прав людини 2022 року за видатну та невтомну відданість на користь прав людини та верховенства права в Україні.

Момент вручення Нагороди став миттю солідарності Європейських адвокатур з українськими колегами.

Президент ССВЕ Джеймс МакГілл, відзначаючи здобутки Національної асоціації адвокатів України, заявив: «Для нас велика честь бачити разом з нами керівництво  Національної асоціації адвокатів України. Протягом багатьох років ми підтримували тісні робочі стосунки з НААУ і впевнені, що вони стануть ще тіснішими, враховуючи прогрес України як країни-кандидата до повноправного членства в ЄС.

Ми всі мали привілей бути свідками величезної ролі, яку відіграє НААУ, представляючи адвокатів України та через них допомагаючи своїм громадянам під час цієї незаконної війни. Я мав честь бути присутнім на засіданні Ради адвокатів України і можу підтвердити з особистого досвіду, що НААУ демонструє найкращі стандарти діяльності адвокатури, організованої у сильну незалежну асоціацію адвокатів.

Завжди, і особливо, коли триватиме робота з відновлення України, з адвокатурою необхідно проводити консультації щодо будь-яких пропозицій стосовно питань її діяльності, верховенства права та здійснення правосуддя».

Нагадаємо, що в 2022 році нагороду ССВЕ з прав людини було вручено Національній асоціації адвокатів України та українському адвокату Надії Волковій.

Більш детальна інформація про нагороду та попередніх переможців доступна за посиланням:  https://www.ccbe.eu/actions/human-rights-portal/human-rights-award/

Рада адвокатів і юридичних товариств Європи (CCBE), заснована в 1960 році, є міжнародною асоціацією, яка з моменту свого створення була в авангарді просування поглядів європейських адвокатів і захисту правових принципів, на яких базується демократія та верховенство права.

CCBE представляє європейські адвокатські асоціації в їхніх спільних інтересах перед європейськими та іншими міжнародними установами. Регулювання професії, захист верховенства права, прав людини та демократичних цінностей є найважливішими місіями CCBE. Сфери особливої уваги включають право на доступ до правосуддя, оцифрування процесів правосуддя, розвиток верховенства права та захист клієнта через просування та захист основних цінностей професії.

Популярні новини

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 1682

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 6354

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 6034

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 6961

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6697

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6482

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7883

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 7376

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл