Голова підкомітету Європарламенту з прав людини Марі Арена надала високу оцінку діяльності НААУ | НААУ

Голова підкомітету Європарламенту з прав людини Марі Арена надала високу оцінку діяльності НААУ

Різне
10:51 Пн 28.11.22 446 Переглядів
Версія для друку

Голова підкомітету Європарламенту з прав людини Марі Арена 25 листопада 2022 року в м. Брюссель (Бельгія) відкрила своєю програмною промовою церемонію нагородження Премією з прав людини 2022 року, яка щороку вручається ССBE адвокату або адвокатській організації за видатну та невтомну відданість на користь прав людини та верховенства права.

Член Європарламенту високо оцінила діяльність Національної асоціації адвокатів України як потужного та сучасного інституту захисту прав людини в Європі.

«Завдяки Вашій невтомній та сміливій роботі з відстоювання прав людини в Україні судова система все ще функціонує під час воєнної агресії проти вашої країни. Це викликає захоплення, дякую вам за це», - підкреслила у своїй промові Марі Арена, відзначаючи важливу роль Національної асоціації адвокатів України в захисті прав людини та верховенства права в Україні.

Нагадаємо, що в 2022 році нагороду ССВЕ з прав людини було вручено Національній асоціації адвокатів України та українському адвокату Надії Волковій.

Більш детальна інформація про нагороду та попередніх переможців доступна за посиланням:  https://www.ccbe.eu/actions/human-rights-portal/human-rights-award/

Європейський парламент та його підкомітет з прав людини (DROI) підвищують обізнаність щодо конкретних ситуацій з правами людини, взаємодіють із широким колом співрозмовників та контролюють дотримання прав людини у зовнішніх діях ЄС.

Однією з його головних завдань є перевірка впровадження політики ЄС у сфері прав людини, її впливу та внеску в ефективне просування поваги до стандартів прав людини та принципів верховенства права та демократії в країнах-партнерах.

Шляхом обміну думками, досліджень і доповідей, місій до країн-партнерів, а також міжнародних і регіональних правозахисних організацій і виконання невідкладних резолюцій Підкомітет намагатиметься вирішити постійне зростання проблем і конфліктів у сфері прав людини, вибудовуючи загальне розуміння та вивчення можливих шляхів покращення та дій.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 452

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 643

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 919

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2187

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3447

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7948

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7463

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8393

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл