Участь НААУ в V Міжнародному форумі адвокатів у Берліні | НААУ

Участь НААУ в V Міжнародному форумі адвокатів у Берліні

Різне
10:00 Пн 03.10.22 752 Переглядів
Версія для друку

29-30 вересня 2022 року в столиці Німеччини Берліні пройшов V Міжнародний форум адвокатів.

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій та секретар РАУ Ігор Колесников представили Національну асоціацію адвокатів на цьому заході.

Лідія Ізовітова зробила доповідь на тему «Адвокатура в кризові часи». Під час цієї панелі експерти з США, Північної Африки, Азії та Європи обговорили важливість збереження професійної ролі адвокатів під час політичних змін, національних та міжнародних організацій адвокатів у кризові часи, обмінялися досвідом, кращими практиками та уроками, отриманими, зокрема в Україні.

Під час своєї доповіді Лідія Ізовітова розповіла, що останні 20 років в Україні відбувалися суцільні політичні зміни з різною амплітудою коливань. Проте, навіть в умовах такої політичної нестабільності Національна асоціація адвокатів України вже 10 років діє дуже динамічно і продуктивно, що свідчить про великий прорив у розвитку професії адвокатів. Зокрема, вона відзначила високий рівень діджиталізації в діяльності адвокатури України, як наприклад: ведення публічного Єдиного реєстру адвоката України в електронній формі; Електронний ордер адвоката; Електронний кабінет адвоката, який дає змогу адвокату сплачувати внески, з'єднатися з судом через систему EASYCON та надає адвокату інші сервіси.

Лідія Ізовітова наголосила, що навіть у складні часи російського збройного вторгнення в Україну, яке приносить стільки горя Україні та її громадянам,  адвокатура України продовжує діяти злагоджено і ефективно. Вона розповіла, що одним із головних напрямів діяльності адвокатів в цей період стала експертиза законопроєктів, які надходять з парламенту. Адже дуже важливо під час ухвалення законів про обмеження прав громадян не порушити допустимої межі, не порушити баланс. Важливо, щоб під формулою обмеження прав громадян у період воєнного часу не допустити їх знищення. Лише з 24 лютого цього року (період воєнного стану) адвокатура направила до парламенту 18 експертних висновків до різного роду законопроєктів.

«Користуюся нагодою, хочу звернутися до адвокатів різних країн і сказати слова подяки за підтримку та благодійну допомогу адвокатам України. Усім адвокатам, усім представникам правничих професій, які особисто надали підтримку для нас у ці дуже важкі місяці та продовжують це робити, ми надзвичайно вдячні та завжди пам'ятатимемо шляхетність і щедрість наших друзів у всьому світі. Солідарність професії, яка завжди була притаманна адвокатам, нині вийшла за межі держав, зміцнила нашу віру в місію адвокатури як захисника прав людини та захисника кожного адвоката, якого спіткало лихо в цей сумний для нас «час змін», - тепло подякувала пані Ізовітова усім присутнім на завершення своєї промови.

Популярні новини

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 638

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 1789

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 2068

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 3237

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 3108

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2149

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3145

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3477

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл