Рішенням РАУ призначено Голову Комітету з питань БПД | НААУ

Рішенням РАУ призначено Голову Комітету з питань БПД

Різне
10:24 Ср 07.09.22 3116 Переглядів
Версія для друку

Рішенням Ради адвокатів України № 105 від 05 вересня 2022 року Головою Комітету з питань безоплатної правової допомоги, що діє в складі НААУ, призначено адвокатку Оксану Каденко.

 

Оксана Каденко здійснює адвокатську діяльність з 2005 року. У 2020 році отримала почесне звання “Заслужений юрист України”, є членом Ради адвокатів України (представник від Хмельницької області) та заступником Голови Комітету з питань антикорупційної політики та комплаєнсу, що діє в складі НААУ. Адвокатка здійснює активну науково-педагогічну діяльність у сфері права, є співавтором трьох підручників з права та одного практичного посібника, автор численних методичних матеріалів, наукових статей і публікацій. З 2006 року Оксана Каденко працює у складі робочих груп з удосконалення українського законодавства та бере активну участь у проєктах з реформування правозахисної сфери, є автором ініціатив, спрямованих на захист прав людини, та учасником багатьох освітніх і благодійних програм, орієнтованих на просвітницьку роботу серед населення та наставницьку роботу з молодим поколінням правників.

 

“Безоплатна правова допомога, особливо в умовах воєнного стану, є вкрай важливою частиною механізму захисту прав людини. Таку та іншу правову допомогу висококваліфіковано надають адвокати, яких представляє Національна асоціація адвокатів України.

З огляду на це діяльність НААУ у сфері надання безоплатної правової допомоги має важливе значення та потребує максимальної актуалізації та активізації”, - зазначила нова Голова Комітету.

 

За її словами, в умовах сьогодення робота Комітету з питань безоплатної правової допомоги має бути направлена на:

- посилення роботи з адвокатами, які надають безоплатну правову допомогу, з метою забезпечення їх методологічною, організаційною та іншою підтримкою, а також отримання від них інформації, яка може бути використана НААУ для виконання її статутних завдань;

- узагальнення та удосконалення актів НААУ у сфері надання безоплатної правової допомоги;

- створення нових форматів паритетної співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Міністерством юстиції України з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Нагадаємо, раніше Комітет з питань БПД очолював адвокат, д. ю. н., професор, Заслужений юрист України, лауреат премії імені Ярослава Мудрого, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України, голова Галузевої експертної ради з галузі знань 08 “Право” НАЗЯВО Олександр Дроздов.

 

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Дискусія

Стан енергетичної спроможності країни: чого очікувати бізнесу

Незважаючи на всі намагання держави зменшити дефіцит електроенергії, сподіватися бізнесу на покращення ситуації поки не варто.

10:31 Пт 26.07.24 1820

Дискусія

Проблеми захисту персональних даних в умовах воєнного стану…

В умовах воєнного стану особливої актуальності набуло питання уточнення даних про військовозобов'язаних. Адже держава повинна мати актуальну інформацію про мобілізаційний резерв. Водночас, цей процес супроводжується виникненням правових проблем.

13:28 Чт 25.07.24 3102

Анонс

Розпочато реєстрацію на Форум ім. Й.Бронза

23 серпня в Одесі відбудеться Форум з кримінального права та процесу імені Йосипа Бронза. Відкрито реєстрацію на захід.

15:39 Ср 24.07.24 4512

Cудова практика

Автоматичне продовження тримання під вартою порушує право на…

Конституцією не визначено можливості обмеження права на свободу та особисту недоторканність, права на судовий захист, презумпції невинуватості та права на захист. Відтак, норма ч. 6 ст. 615 КПК про можливість автоматичного (без рішення суду) продовження тримання під вартою суперечить Основному Закону.

11:42 Ср 24.07.24 4770

Навчання

Інхаус або зовнішній консультант: що молодому юристу варто знати?

Куди молодому правнику краще йти працювати: до юридичної фірми чи на підприємство? Як визначитися з пріоритетами, реально оцінити свої можливості та максимально ефективно використати набуті знання?

16:24 Вт 23.07.24 6217

Дискусія

Уточнення військово-облікових даних: спірні питання обговорили…

16 липня сплив установлений законом 60-денний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Напередодні в НААУ обговорювали повʼязані із цим проблемні питання.

15:57 Чт 18.07.24 13690

Взаємодія

У Раді Європи підтримують розвиток НААУ

Офіс Ради Європи в Україні надаватиме всіляку підтримку розвитку Національної асоціації адвокатів України та її ініціативам на користь українського суспільства.

11:13 Ср 17.07.24 11034

Дискусія

Як компенсувати нестачу кадрів в будівельній сфері пояснив голова…

В Україні простежується дефіцит кадрів у будівельній сфері, який нині становить близько 40 %. Згідно з даними Конфедерації роботодавців України, за два роки кількість офіційно зареєстрованих працівників у будівельному секторі скоротилася на 25,4 %, до майже 300 тисяч людей. Будівельні компанії вимушені залучати до роботи іноземні кадри.

11:16 Вт 16.07.24 11074

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл