Відбулося засідання Опікунської ради НААУ | НААУ

Відбулося засідання Опікунської ради НААУ

Різне
17:33 Пт 25.03.22 2338 Переглядів
Версія для друку

Відбулося чергове засідання Опікунської ради НААУ за участю Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової в режимі відеоконференцзв’язку.

Члени Ради розглянули майже 30 заяв про надання допомоги, які надійшли від адвокатів, постраждалих внаслідок воєнних дій на території України.

Зокрема, Опікунська рада надала 100 тис допомоги родині адвоката- воїна Збройних сил України, який загинув в ході бойових дій.

Допомогу отримали п’ять адвокатів, які повідомили про повне зруйнування їхнього житла, та одинадцять адвокатів, чиє житло частково пошкоджено. В основному, це заяви від адвокатів, які проживали в Маріуполі, Бучі, Ірпіні, Ізюмі, Балаклії (Харківська область), та мають на утриманні дітей, дітей-інвалідів, самі мають важкі захворювання, позбавлені засобів до існування.

Опікунська рада також надала допомогу за заявами від чотирьох адвокатів, що мають статус батьків-одинаків. Один із заявників – адвокат, який є опікуном дитини-інваліда, самостійно утримує двох дітей і сам має інвалідність.

Окрім того, чотири адвокати отримали допомогу, оскільки вони потребують життєво необхідних ліків, серед них – адвокат, яка потребує курсу хіміотерапії, і має важко хворого чоловіка.

Також допомогу Благодійного фонду НААУ отримали адвокати похилого віку, які не мають засобів до існування, списки яких подали ради адвокатів Сумської та Вінницької областей, а також заявник з міста Києва.

Нагадаємо, Опікунська рада приймає рішення про надання допомоги за визначеними критеріями, розподіляючи допомогу у порядку першої, другої і третьої черги.

В першу чергу благодійна допомога надається:

Адвокатам та (або) членам їх сімей, що загинули внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тяжкі тілесні ушкодження внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
Адвокатам та (або) членам їх сімей, що повністю втратили житло внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022, яке слугувало місцем постійного проживання, у випадку неможливості подальшого проживання в ньому через значний ступінь руйнування та відсутність іншого придатного до проживання житла.
Самотнім адвокатам старше 70 років, які не мають змоги евакуюватись або евакуйовані, але не мають засобів до існування

В другу чергу благодійна допомога надається:

Адвокатам та (або) членам їх сімей, чиє  житло частково зруйновано внаслідок воєнних дій на території України, починаючи з 24.02.2022, та потребує відновлення з можливістю подальшого проживання.
Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022
Адвокатам, які є батьками-одинаками та не мають засобів до існування внаслідок початку воєнних дій на території України з 24.02.2022 та за відсутності доходу.

В третю чергу благодійна допомога надається:

Адвокатам та дітям адвокатів, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

Для отримання благодійної допомоги адвокати, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, можуть звернутися із заявою у довільній формі на електронну адресу opekun@unba.org.ua. До заяви рекомендовано долучати документи, інформацію на підтвердження фактів, викладених в заяві.

 

Популярні новини

Дискусія

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

10:58 Ср 03.07.24 495

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 1861

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 2121

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 3123

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 8118

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 8349

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 254

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 8502

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл