Ради адвокатів регіонів під час воєнного стану надають допомогу у посиленому режимі | НААУ

Ради адвокатів регіонів під час воєнного стану надають допомогу у посиленому режимі

Регіони
17:30 Чт 17.03.22 4012 Переглядів
Версія для друку

Ради адвокатів регіонів працюють у посиленому режимі та оперативно надають допомогу адвокатам, які опинились у скрутних життєвих обставинах через військову агресію в Україні.

Про роботу під час воєнного стану керівники РАР та члени РАУ розповіли під час засідання Ради адвокатів України, яке відбулось 16 березня 2022 року у режимі відеоконференцзв’язку.

Нагадаємо, НААУ спільно з Головами РАР організували ланцюг допомоги західного регіону для адвокатів та їх сімей, які їдуть з областей, де наразі найнебезпечніше через російське вторгнення в Україну. Контактні телефони в кожній обоасті вказані тут

Керівництво Ради адвокатів Донецької області працює у штатному режимі і надає допомогу адвокатам та їхнім сім’ям, які втратили житло та майно через російську окупацію. Також за рішенням РАР було скеровано майже 200 тисяч гривень на потреби армії, повідомив член РАУ від Донецької області Сергій Осика.

Понад 200 тисяч гривень на потреби армії та понад 100 тисяч гривень на потреби тероборони перерахувала Рада адвокатів Дніпропетровської області. Окрім матеріальної допомоги адвокатам, майно яких було пошкоджено під час військових дій, РАР надає адресну допомогу тим сім’ям адвокатів, які перебувають нині на службі в армії. Крім того, в області готові приймати всіх практикуючих адвокатів із сусідніх регіонів та надавати їм приміщення для роботи. Про це розповів член РАУ від Дніпропетровської області Антон Кривошапка.

Членкиня РАУ від Львівської області Барбара Калюжна повідомила, що з початку війни в регіоні створений оперативний штаб, який займається розселенням адвокатів та членів їхніх сімей з областей, де тривають військові дії. Також їм надається гуманітарна допомога, а саме – продукти харчування, одяг, речі першої необхідності.

12 адвокатів Харківщини, чиє житло зруйновано внаслідок бомбардувань, вже звернулись із заявами щодо надання матеріальної допомоги з Благодійного фонду, розповіла Голова Ради адвокатів Харківської області Вікторія Гайворонська. РАР забезпечує всіх адвокатів, які постраждали внаслідок військових дій, речами першої необхідності, а також адвокатів, які служать у ВСУ та Теробороні –спорядженням.

Член РАУ від Рівненської області Ганна Лазарчук повідомила, що в області налагоджена тісна співпраця з волонтерськими організаціями та організована оперативна робота щодо розселення адвокатів та членів їхніх сімей з регіонів, де йдуть військові дії. Також забезпечуються всі потреби щодо надання одягу та речей першої необхідності адвокатам-переселенцям.

Член РАУ від Хмельницької області Оксана Каденко зазначила, що в регіоні організовано реєстр адвокатів, готових прийняти собі у провадження справи колег, які мобілізовані або виїхали з сім’ями з території області. Також сформовано реєстр адвокатів, які готові долучитися до збору доказів військової агресії у міжнародних судах та реєстр адвокатів, які напряму комунікують з військовими адміністраціями і надають їм професійну правничу допомогу. Крім того, РАР призначила відповідальних адвокатів, які супроводжують колег та членів їхніх сімей по «зеленому коридору». Стаціонарно, у порядку чергування, також працюють адвокати при військових адміністраціях, які займаються митним і супровідним оформленням гуманітарних вантажів.

На базі РАР Одещини створено волонтерський центр, який задовольняє першочергові потреби адвокатів та членів їхніх сімей, які були змушені залишити власні домівки через війну. Також РАР організувала підвіз до кордону України адвокатів та членів їхніх родин, які виїжджають до інших країн. Крім того, в області надається адресна допомога адвокатам похилого віку, які через військові дії залишились без засобів до існування, зазначила членкиня РАУ від Одеської області Ольга Головченко.

Оперативний волонтерський штаб організували адвокати і на Кіровоградщині. За словами членкині РАУ від Кіровоградської області Наталії Сумської, в регіоні успішно діють «зелені коридори». Наразі немає проблем із розселенням та наданням допомоги колегам-переселенцям із інших регіонів. Крім того, адвокати борються із дезінформацією щодо нападу російських військ на Україну, зокрема, РАР створила групу у Вайбер та відбиває кібератаки ворожих пропагандистів.

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова подякувала всім керівникам Рад адвокатів регіонів за оперативну діяльність в умовах воєнного стану та запевнила, що керівництво НААУ готове надавати їм будь-яку підтримку у режимі 24/7.

Нагадаємо, 16 березня Голова НААУ звернулася до регіональних рад щодо списків адвокатів пенсійного віку, які потребують матеріальної допомоги коштом Благодійного фонду НААУ.

Фото з архіву НААУ

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1184

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1594

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2881

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4462

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4712

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4067

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4710

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6155

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл